Trenger du rettshjelp? Kom i gang

fra Ideastream Public Media: Leietakere i sentrum av Cleveland lavinntektsbolig for seniorer krever utleiers ansvarlighet


Lagt ut 10. april 2024
8: 28 pm


By Abbey Marshall

Leietakere ved St. Clair Place Apartments i Cleveland sentrum føler seg ikke trygge, og de ber utleieren om å gjøre noe med det.

Medlemmer av leietakerforeningen, som representerer de som bor i komplekset med 200 enheter beregnet på seniorer med lav inntekt og personer med funksjonshemminger, holdt en pressekonferanse onsdag for å gi detaljer om problematiske sanitær- og sikkerhetsspørsmål.

"Det er som å være i Beirut - som en tredje verden," sa Marlin Floyd, som har bodd i bygningen i seks måneder. "Når du går inn i den bygningen, hvis jeg tar deg med inn i den bygningen, vil du si: 'Å nei, å nei.'

Andre mangeårige leietakere som Marlo Burress sa at problemene har blitt verre og verre med ledelsens omsetning.

"I begynnelsen var det kjempebra. Alt ble fikset i tide," sa Burress, som har bodd i bygningen i 20 år. "Men nå har jeg ting jeg har klaget på i årevis. Jeg har et hull i skjermen på soverommet mitt. Jeg bruker papp for å dekke til, låsen og nøkkelen min er rotete... jeg føler meg ikke trygt i leiligheten min."

Mest bekymringsfullt, sa beboerne, er en ødelagt ytterdør som har blitt uadressert til tross for mange klager. I flere måneder, sa de, har fremmede tatt seg inn i bygningen, drevet med seksuell aktivitet og narkotikaaktivitet i fellesarealer og sovet i trappeoppgangene.

"Jeg føler meg ikke trygg her," sa Burress. "Det er fryktelig. Og de bryr seg ikke. De sier at de ikke kan gjøre noe med det. Jeg tror det ikke, jeg bare ikke."

The Legal Aid Society of Cleveland sendte inn en klage til byens boligrett på vegne av beboerne i desember og håper å høre tilbake snart.

"De er et eiendomsforvaltningsselskap som uttrykker på nettsiden deres at de er forpliktet til å skape bedre bomiljøer for mennesker som er funksjonshemmede, seniorer, flerfamiliehus, i flerfamilieboliger," sa Lauren Hamilton, advokat for rettshjelp. "Og vi ber dem bare om å opprettholde denne forpliktelsen."

Tidligere i år vedtok Cleveland sin «Residents First»-boligkodeoverhaling beregnet på å håndtere fraværende og uaktsomme utleiere.

"Vi har kontaktet bygningsavdelingen for å be om en inspeksjon av bygningen," sa Hamilton. "Når bygningen må få en ny utleieregistrering hos byen, må de forhåpentligvis gå gjennom noen av kravene til Residents First for å få den registreringen."

Sally Martin O'Toole, direktøren for byens bygnings- og boligavdeling, fortalte Ideastream forrige måned at de jobber med å ansette ansatte for å implementere de nye retningslinjene.

St. Clair Place Cleveland LTD., eierne av bygningen i henhold til fylkets eiendomsskatteregister, kunne ikke nås for kommentar.


Kilde: Ideastream Public Media - Leietakere i sentrum av Cleveland lavinntekts seniorboliger krever utleiers ansvarlighet

Rask utgang