Keni nevojë për ndihmë juridike? Filloni tani

Linja e Informacionit të Qiramarrësit - Këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja të strehimit!Jeni me qira shtëpinë tuaj? A keni pyetje në lidhje me të drejtat dhe përgjegjësitë e qiramarrësit? Qiramarrësit mund të telefonojnë Linjën e Informacionit të Qiramarrësit të Ndihmës Juridike për informacion në lidhje me ligjin e strehimit në Ohio. Për qiramarrësit e Qarkut Cuyahoga, telefononi 216-861-5955. Për qarqet Ashtabula, Liqeni, Geauga dhe Lorain, telefononi 440-210-4533. Disa shembuj të pyetjeve të zakonshme janë:

  • A më lejohet të prish kontratën time?
  • Si mund ta bëj pronarin tim të bëjë riparime?
  • Çfarë duhet të bëj për të kthyer depozitën time të sigurisë?
  • A mund të mbaj kafshën time të shërbimit nëse ndërtesa ime e re nuk lejon kafshë shtëpiake?
  • A duhet të vazhdoj të paguaj qiranë nëse qiradhënësi im nuk po paguan shërbimet komunale që janë përgjegjësi e tij?
  • Kam marrë një njoftim 3-ditor, a duhet të lëviz?
  • Sa mund të paguajë qiradhënësi im për tarifat e vonuara?

Qiramarrësit mund të telefonojnë dhe të lënë një mesazh në çdo kohë. Telefonuesit duhet të tregojnë qartë emrin, numrin e telefonit dhe një përshkrim të shkurtër të pyetjes së tyre të strehimit. Një specialist i strehimit do ta kthejë telefonatën midis orës 9 të mëngjesit dhe 5:1, nga e hëna në të premte. Thirrjet kthehen brenda 2-XNUMX ditëve të punës.

Ky numër është vetëm për informacion. Telefonuesit do të marrin përgjigje për pyetjet e tyre dhe gjithashtu do të marrin informacion për të drejtat e tyre. Disa telefonues mund t'i referohen organizatave të tjera për ndihmë shtesë. Telefonuesit që kanë nevojë për ndihmë ligjore mund t'i referohen Legal Aid's intake ose një klinikë këshillimi të shkurtër në lagje.

Klikoni këtu për një faqerojtës të printueshëm me më shumë informacion!

Dalje e shpejtë