Keni nevojë për ndihmë juridike? Filloni tani

Linja e Informacionit të Drejtësisë Ekonomike - Këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja!


Postuar më 8 prill 2020
3: 00 pm


A jeni aktualisht duke punuar apo jeni i papunë së fundmi me pyetje në lidhje me të drejtat tuaja në punë ose përfitimet e papunësisë? A keni pyetje në lidhje me kreditë tuaja studentore?

Telefononi Linjën e Informacionit të Drejtësisë Ekonomike të Legal Aid për informacion bazë në lidhje me ligjet e punësimit, përfitimet e papunësisë dhe pyetjet e huamarrësve të kredisë studentore.

 • Thirrje 216-861-5899 në qarkun Cuyahoga
 • Thirrje 440-210-4532 në qarqet Ashtabula, Geauga, Liqeni dhe Lorain

Disa pyetje të zakonshme që mund t'u përgjigjet Ndihma Juridike janë:

 • Si mund të aplikoj për përfitimet e Kompensimit të Papunësisë (UC)?
 • Çfarë informacioni do të më duhet për të aplikuar për përfitimet e UC?
 • Sa javë përfitime UC mund të marr?
 • Sa kohë duhet që ish-punëdhënësi im të më japë rrogën time përfundimtare?
 • Si mund ta kuptoj nëse kam kredi studentore federale apo private?
 • Nëse kreditë e mia federale studentore janë të paracaktuara, cilat janë opsionet e mia?
 • Nëse nuk jam në gjendje të shlyej kreditë e mia studentore federale, çfarë mund të bëj?
 • Nëse jam mashtruar nga shkolla ime, a duhet të paguaj kreditë e mia?
 • A ka ndonjë mënyrë tjetër për të shlyer kreditë e mia studentore?
 • Nëse kam kredi studentore private, a kam ndonjë mundësi?
 • Çfarë po ndodh me programin e anulimit të kredisë studentore?

Mund të telefononi dhe të lini një mesazh në çdo kohë. Telefonuesit duhet të deklarojnë qartë emrin e tyre, numrin e telefonit dhe një përshkrim të shkurtër të pyetjes së tyre për punësimin/kompensimin e papunësisë/kredinë studentore. Një anëtar i stafit të Ndihmës Juridike do ta kthejë telefonatën midis orës 9:00 dhe 5:00, nga e hëna në të premte. Thirrjet kthehen brenda 1-2 ditëve të punës.

Ky numër është vetëm për informacion. Telefonuesit do të marrin përgjigje për pyetjet e tyre dhe gjithashtu do të marrin informacion për të drejtat e tyre. Disa telefonues mund t'i referohen organizatave të tjera për ndihmë shtesë. Telefonuesit që kanë nevojë për ndihmë ligjore mund t'i referohen departamentit të ndihmës juridike.

Dalje e shpejtë