Keni nevojë për ndihmë juridike? Filloni tani

nga Crain's Cleveland Business: Pezullimet e lidhura me borxhin përjetësojnë ciklin e varfërisë - Katherine Hollingsworth, Ndihma Juridike


Postuar më 13 maj 2024
10: 46 am


Nga Katherine Hollingsworth

Këtë vit, ndërsa Projektligji 37 i Senatit të Ohajos kalon nëpër Shtëpinë e Shtetit, dëshmia u dha nga Ohioans në lidhje me ndikimin e rëndësishëm të pezullimit të patentës së shoferit të lidhur me borxhin. Më shumë se 60% e pezullimeve të patentës së shoferit në Ohio nuk rrjedhin nga drejtimi i keq. Në vend të kësaj, ato lindin sepse shoferi ka një borxh. Këto lloj pezullimesh i pengojnë njerëzit të shkojnë në punë ku mund të fitojnë paratë e nevojshme për të shlyer borxhin.

Ndihma Juridike ka ndihmuar shumë klientë të falimentojnë për të zgjidhur pezullimet e patentës së shoferit kur ata nuk mund të përballojnë gjykimet, tarifat dhe borxhet e tjera. Individët i drejtohen falimentimit sepse ndihen të bllokuar nga nevoja për të punuar për të paguar paratë që u detyrohen, por nuk mund të shkojnë në punë pa licencë.

Për shembull, kohët e fundit ndihmuam Walter Garrity (emri i ndryshuar për të mbrojtur privatësinë e klientit), një 35-vjeçar banor i Ohajos Verilindore i cili shkoi në shkollë për të marrë një patentë shoferi komercial për të mbajtur veten dhe familjen e tij.

Në vitin 2022, makina e Garrity u godit nga një shofer tjetër që përdorte një celular. Pas aksidentit ai mësoi se i kishte skaduar sigurimi për shkak të vonesës së pagesës. Ai rivendosi sigurimin, por pa e ditur ai, shoferi tjetër e paditi atë, mori një vendim në mungesë për 33,000 dollarë dhe kërkoi që Byroja e Mjeteve Motorike (BMV) t'i pezullonte patentën e tij. Ai duhej të linte punën e drejtimit të kamionit për shkak të pezullimit. Ai nuk donte të drejtonte makinën në mënyrë të paligjshme dhe rrezikonte të gjendej në më shumë telashe.

Z. Garrity nuk kishte se si të paguante gjykimin pa punuar, kështu që ai erdhi në Legal Aid për ndihmë.

Në vitin 2022, Legal Aid publikoi një raport që nënvizonte sesi Ohioans përballen me më shumë se tre milionë pezullime të lidhura me borxhin që arrijnë në mbi 900 milionë dollarë në vit në borxhin e papaguar. Banorët në zonat me shkallë të lartë varfërie dhe përqindje të lartë të njerëzve me ngjyrë janë të prekur në mënyrë disproporcionale nga pezullimet dhe tarifat dhe kostot e lidhura, duke zbuluar se ata që luftojnë për të paguar për pezullimet e lidhura me borxhin paguajnë më shumë.

Pezullimet e patentës së shoferit të lidhura me borxhin në Ohio janë një çështje e drejtësisë racore që pengon ekonominë tonë të lulëzojë.

Konfiskimet e licencave, blloqet e garancive dhe blloqet e regjistrimit janë kolektivisht lloji më i madh i pezullimit të lidhur me borxhin. Në vitin 2020, mbi 785,000 Ohioans u përballën me pothuajse 1.7 milion nga këto pezullime. Gjykatat në të gjithë Ohajo i përdorin këto pezullime për të detyruar të pandehurit të paraqiten në gjykatë dhe të paguajnë paratë që i detyrohen gjykatës. Një person që nuk mund të shkojë në punë për shkak të pezullimit të licencës - ose që nuk mund të gjejë një punë sepse kaq shumë punëdhënës tani kërkojnë një patentë shoferi të vlefshëm - do ta ketë shumë më të vështirë të paguajë paratë që i detyrohen sesa dikush që mund të vazhdojë të punojë.

Pezullimet e mospërputhjes janë kategoria e dytë më e madhe e pezullimeve të lidhura me borxhin në Ohio dhe janë unike problematike.

Në vitin 2020, mbi 675,000 Ohioans kishin mbi 1.3 milion pezullime të mospërputhjes.

Pezullimet e mospërputhjes vendosen kur njerëzit ndalohen nga policia dhe nuk mund të provojnë se kanë sigurim dhe është një nga pezullimet që u vendoset drejtuesve të pasiguruar të përfshirë në aksidente. Sipas ligjit aktual, shoferët duhet të paguajnë tarifa më të larta sigurimi dhe të mbajnë një certifikatë sigurimi (një SR-22) me BMV. Shkeljet e mëvonshme brenda pesë viteve shkaktojnë periudha të detyrueshme pezullimi, që do të thotë se njerëzit nuk mund t'i marrin licencat e tyre, edhe nëse kanë para për të paguar kostot e sigurimit dhe tarifat e BMV.

Por për shumë banorë të Ohio-s, kostot janë kaq të larta, ata thjesht heqin dorë dhe rrezikojnë të ngasin makinën.

Drejtimi i makinës është një privilegj, jo një e drejtë - dhe aktualisht është një privilegj që revokohet shpejt për shumë Ohioans me të ardhura të ulëta. Barrierat në transport kërcënojnë aftësinë e një individi për të mbajtur punësimin, gjë që përjetëson ciklin e varfërisë.


Burimi: Crain's Cleveland Business - Ohio ndihmon në përjetësimin e ciklit të varfërisë me pezullimin e licencave 

Dalje e shpejtë