Keni nevojë për ndihmë juridike? Filloni tani

nga WKYC: Ndihma Juridike feston njerëzit që dhurojnë kohë në Klinikat e Këshillimit të Shkurtër për nder të Javës Kombëtare të Vullnetarëve


Postuar më 26 prill 2024
10: 30 pm


Nga Stephanie Haney

La Shoqëria e Ndihmës Juridike e Cleveland feston vullnetarët e saj gjatë gjithë vitit dhe po bën një shtytje të veçantë për ndërgjegjësimin rreth programit të saj vullnetar gjatë Java Kombëtare e Vullnetarëve, i cili zhvillohet nga data 21-28 Prill të këtij viti.

Një mënyrë se si Ndihma Juridike mbështetet në mijëra vullnetarë çdo vit për të përmbushur nevojat ligjore civile të njerëzve në të gjithë Ohajon Verilindore, së bashku me stafin e saj me kohë të plotë, është nëpërmjet klinikave të tyre të shumta Këshillimore të Shkurtër.

"Ne adresojmë nevojat ligjore civile, kështu që mund të variojë nga marrja e këshillave për një dëbim tek një divorc deri te çështjet e kërkesave të vogla, të gjitha llojet e gjërave," shpjegoi avokatja mbikëqyrëse Julie Reed. "Për sa kohë që ato janë brenda sferës juridike civile."

Në klinika, vullnetarët si avokatja Suzanne Bretz Blum - kush ndihmon në këshillimin Programi i Juristëve Vullnetarë të Ndihmës Juridike — ndihmoni në mbështetjen e stafit me kohë të plotë prej më shumë se 130 personash.

"Ka pasur mbi 3,000 avokatë të përfshirë në vullnetarizëm me Ndihmën Juridike gjatë pesë viteve të fundit," tha Blum.

Shumë nga ata avokatë shfaqen herët të shtunën në mëngjes për të dhënë këshilla falas në Klinikat e Këshillimit të Shkurtër të Ndihmës Juridike, të cilat ndodhin pothuajse çdo fundjavë në qarqet Ashtabula, Cuyahoga, Geauga, Lake dhe Lorain. Vullnetarët përfshijnë gjithashtu njerëz që nuk kanë marrë provimin e jurisprudencës, si asistenti administrativ Aliah Lawson.

"Njerëzit që nuk janë avokatë janë shumë të rëndësishëm në klinikat e këshillave të shkurtra për t'u siguruar që nevojat e klientit janë duke u shërbyer dhe se ata po marrin këshillat që u nevojiten për të ecur përpara," tha Lawson për 3News.

Klientja e Brief Advice Clinic Sherry Howell është mirënjohëse për kohën dhe vëmendjen e vullnetarëve, veçanërisht nga avokati që e ndihmoi atë me çështjen e pronarit të saj.

"Ajo e prishi atë që unë të kuptoja gjithçka, sepse më parë më dukesha si një dre në fenerët, sikur nuk e dija se ku po shkoja me këtë," tha Howell. "Unë jam një nënë beqare, kështu që të më dëgjojnë dhe më dëgjojnë, e vlerësova shumë."

Ky është pikërisht rezultati që Reed dhe kolegët e saj po shpresojnë kur klientët të vijnë në këto klinika.

"Një Klinik Këshillimi i Shkurtër është me të vërtetë një dyqan me një ndalesë për të marrë disa përgjigje për nevoja shumë të thjeshta ligjore," shtoi ajo. "Kështu që ju duhet të uleni dhe të flisni me një avokat dhe të largoheni me disa përgjigje më shumë se sa kishit kur hyre."

"Nevoja është atje," vuri në dukje Blum. “Nevoja është më e madhe se sa mund të plotësojmë, por çdo avokat që bën vullnetarë e redukton këtë nevojë vetëm pak”.

Avokat apo jo, ka një vend ku mund të bëhesh vullnetar me Ndihmën Juridike në të gjithë Ohajon Verilindore, nëse je i interesuar.

"Jo të gjithë kanë një makinë, jo të gjithë kanë qasje të lehtë në një klinikë," tha Lawson. "Klinikat tona të Këshillimit të Shkurtër janë të rëndësishme për të takuar njerëzit aty ku janë, kështu që ne përpiqemi të shkojmë në të gjithë zonën tonë të shërbimit për t'i takuar ata në lagjet e tyre."

Nëse jeni të interesuar të regjistroheni për t'u bërë vullnetarë me Shoqërinë e Ndihmës Juridike të Cleveland, mund ta bëni këtë në këtë link.

Legal Aid's Brief Advice Datat dhe vendndodhjet e Klinikës mund të jenë gjendet në faqen e saj të internetit, këtu. Klinika e radhës do të jetë mbajtur më 27 prill duke filluar nga ora 10:15500 në Qendrën e Burimeve Komunitare të Bankës Ushqimore që ndodhet në XNUMX South Waterloo Road në Cleveland.


Burimi: WKYC - Shoqata e Ndihmës Ligjore e Cleveland feston Javën Kombëtare të Vullnetarëve 

Dalje e shpejtë