Manaomia Fesoasoani Fesoasoani? amata

mai le Lake County News-Herald: Ua maua e le tamaitai o Painesville le taui i le olaga atoa mai le Legal Aid Society


Lafoina Tesema 24, 2023
8: am 00


O Penny Gooden sa avea ma Legal Aid Society of Cleveland intake specialist mo le 45 tausaga

Marah Morrison, The News-Herald, Willoughby, Ohio

I le fonotaga faaletausaga lona 118 a le Legal Aid Society a Cleveland, na faamamaluina ai Penelopia "Penny" Gooden o Painesville mo lona tuuto i le Legal Aid ma ana tagata faatau.

O fa'ailoga i le fa'amoemoe lata mai na tu'uina atu i tagata faigaluega iloga, volenitia ma fa'alapotopotoga fa'alaua'itele na fa'aalia le lagolago malosi mo le misiona a Legal Aid, e aofia ai Gooden, o le na mauaina le 2023 C. Lyonel Jones Lifetime Achievement Award.

O le fa'ailoga e mo se galuega fa'apitoa mo le Legal Aid ma ona tagata fa'atau, ma e fa'aigoaina ia Jones, o ia lava na fa'au'uina atoa lana galuega ile Legal Aid.

Gooden, o se tagata tomai faapitoa i le intake mo le Legal Aid mo le 45 tausaga talu ai, na ia taʻua o se faʻaaloalo ma se faʻamanuiaga le mafaufau e mauaina le faʻailoga.

“O loo ou te’i lava,” o lana tala lea. "Ou te leʻi iloa e lelei le manatu o aʻu uo ia te aʻu ma loʻu tuuto i le Legal Aid Society. O aʻu o le ituaiga tagata e fiafia e i tua. lena, faʻapea foʻi ma le fesoasoani ia matou tagata faʻatau."

Ina ua taʻu atu ia Gooden ua filifilia o ia, na te leʻi iloa pe o le a le tele o se fefaʻatauaʻiga o le mauaina o sea faʻailoga.

"E mafai ona ou toe foʻi i tua ma mafaufau e uiga ia Jones, ma lona mitamita ia te aʻu," o lana tala lea. “I na aso, sa ia lagona le malosi i le lagolagoina o ana tagata faigaluega e pei o aʻu.

"Na taʻua i matou o le aufaigaluega lagolago, failautusi, sosoo ai ma le au faipule ma o le taimi nei o tagata tomai faapitoa," o lana tala lea. "O lea ina ua latou fai mai ua ou mauaina lena taui, na pau lava le mea na mafai ona ou vaai i ai o Jones o ataata mai ia te au. Ou te manatu ua fiafia o ia."

Gooden na ola aʻe i East Cleveland ma auai i East Cleveland Schools ae leʻi alu ese na o ia.

"Na ou alu i Sawyer (Kolisi o Pisinisi) ma maua se tikeri, ma sa ou faigaluega i Cleveland i se faleoloa mata tioata," o lana tala lea. “O se tasi o tagata fa’amama sa faigaluega i le Legal Aid e masani lava ona fa’atau lana matatioata i totonu o lea faleoloa. galuega.' Na ou talosaga ma mautinoa lava, na ou maua le galuega."

O se tina nofofua e toalua, na tausia e Gooden lana fanau uma i Richmond Heights. Talu mai lena taimi sa nofo o ia i Lake County, muamua i Willoughby ma o lea ua i Painesville.

Fa'atūina i le 1905, o le Legal Aid Society of Cleveland o le lona lima matua o fa'alapotopotoga fesoasoani fa'aletulafono i le Iunaite Setete.

O le tautuaina o tagata o le itumalo o Ashtabula, Cuyahoga, Geauga, Lake ma Lorain, Legal Aid le aufaigaluega ma volenitia e saili e faamautuina le amiotonu, tutusa ma le avanoa i avanoa mo ma tagata e maualalo tupe maua e ala i sui faaletulafono ma le lagolago mo suiga faiga.

I le 2022, na taulimaina e le Legal Aid le lata i le 8,000 mataupu, fesoasoani i le silia ma le 21,000 tagata.

"Ou te leʻi manatu mamafa i lenei galuega seʻi vagana ua amata ona ou galue i le Legal Aid," o le tala lea a Gooden, o le na amata i le itu i sisifo o le ofisa.

Na te fa'afetaia mea uma na ia a'oa'oina ia Ivia Hobbs, o se tagata faigaluega Legal Aid ua leva.

"Na ia aveina aʻu i lalo o lona fusi," o le tala lea a Gooden. "O ia o se tagata faigaluega tulaga ese, sa ou manatu mamafa i ai, aemaise lava ina ua maliu o ia aua ou te iloa o se mea lea e manaʻo o ia ou te faʻaauau - o loʻu iloa, lagona alofa mo tagata faʻatau ma le tuuto i le Legal Aid."

Fai mai Gooden e fiafia o ia i galuega o loʻo ia faia ona e fiafia e talanoa ma fesoasoani i tagata faʻatau.

“O lo’o to’atele tagata matutua, tagata e maualalo tupe maua o lo’o mana’omia le fesoasoani fa’aletulafono,” o lana fa’aaliga lea. “E oo mai ia i matou e fai ma auala mulimuli ma o nisi taimi, e tatau ona matou fa’ate’aina i latou ona o le leai o ni alagaoa, e ui lava ‘ou te iloa e le mafai ona matou fesoasoani atu, ae latou te mana’omia se taliga alofa ma iloa o lo’o naunau se tasi e fa’alogo ia i latou. Latou te o ese ma le iloa o se tasi e popole."

Fai mai Gooden, Legal Aid o se nofoaga lelei e aʻoaʻo ai e uiga i tulafono ma feutagaʻi ma tagata taʻitoʻatasi i se tulaga patino. Fai mai a ia, e malamalama foi le faalapotopotoga pe a oo mai i a latou tagata faigaluega.

“O Legal Aid sa i ai pea mo a’u ina ua ou tausia la’u fanau e toalua,” o lana faaaliga lea. “O le Legal Aid e fa’atatau i le aiga, ua fa’amanuiaina lava a’u ua ou galue i’inei i le umi o lo’o i ai ma ou te fa’afetai i le Atua ona o lea tulaga, e le’i faigofie i taimi uma ma ua malamalama ai le Legal Aid i lea tulaga, latou te manana’o i tagata faigaluega e tausia i latou lava”.

I nai tausaga ua mavae, na lesitala ai Gooden i le Kolisi Tu'ufa'atasi a Lakeland ma maua ai se tikeri i le pulega o pisinisi.

“Semanu ou te le mafaia e aunoa ma le lagolago a o’u supavaisa,” o lana faaaliga lea. "Na lagolagoina aʻu e aʻu uo ma faʻamalosia aʻu. Na fesoasoani ia te aʻu i auala e le mafai ona ou faamatalaina."

Gooden o lo'o fuafua e fa'aulu atili i fa'alapotopotoga a le Legal Aid ma a latou falema'i fautuaga pupuu ile 2024.

“Sa ou auai i ni nai vaega i lenei tausaga ma ina ua ou alu, sa faateia nisi i le ituaiga o malamalama ua ia te a’u ae mo a’u e le o se loia,” o lana faaaliga lea.

Alu vave