Manaomia Fesoasoani Fesoasoani? amata

mai cleveland.com: Legal Aid, le faatonu sili o loʻo tuʻuina atu le molimau i Ohio Statehouse


Lafoina Tesema 12, 2023
8: pm 48


By Laura Hancock

COLUMBUS, Ohaio - O se tagata Ohio na taʻitaʻia le polokalame faʻatonutonu mariuana i Los Angeles mo le lima tausaga na taʻu atu i le au fai tulafono i le taeao o le Aso Lua, o le faʻatonuina o tupe maua lafoga o le cannabis i le faʻamalosia tulafono e lafo atu ai se feʻau sese.

Na fono le Komiti o Tupe a le maota e iloilo ai Tulafono Tau Faaofi o le Maota 354, lea e suia ai le auala e tufatufa atu ai tupe maua mai le 10% point-of-sale lafoga e aoina i fale talavai mai Ohio tagata matutua. A'o fa'atulafonoina le au palota na fa'amaonia ia Novema e lafo tupe i se polokalame o galuega ma agafesootai, malo fa'aitumalo ma le fa'aaogaina o vaila'au, HB 354 o le a lafo tupe maua i leoleo o le itumalo, fa'amalosia tulafono ma isi polokalame.

E iai foi le pili a le Senate, lagolagoina e le Gov. Mike DeWine, lea e toe faʻafeiloaʻi tupe maua i le faʻamalosia tulafono, faatasi ai ma isi suiga i le tulafono na amataina.

Ae o se tasi o mafuaʻaga na filifili ai le 57% o tagata palota e faʻatulafonoina le faʻaaogaina e tagata matutua o le cannabis i le aso 7 o Novema o le taofia lea o le solitulafono o le vailaʻau, o le tala lea a Cat Packer, sa avea muamua ma faatonu sili o le City of Los Angeles Department of Cannabis Regulation mai le 2017 i le 2022 ma ua avea nei ma faatonu o maketi o fualaau faasaina ma tulafono faatonutonu i le Drug Policy Alliance, lea e lagolagoina le faʻatagaina ma le faʻatonutonuina o mariuana.

“O lo'u popolega o nisi o suiga ua vaaia i totonu o lenei fono faitulafono o le a agai mai i le 'puff, puff pass' i le 'puff, puff police,'” o le tala lea a Packer.

O le HB 354 o le a fa'asa ai fo'i tagata Ohaio mai le fa'asoaina atu o la'au mariuana ma mariuana, lea ua fa'atagaina manino i totonu o le tulafono na amataina. Packer ma isi na molimau faasaga i le pili.

"O laʻu fesili o soʻo se ituaiga o suiga o faiga faʻavae iinei i le setete o Ohaio e uiga i le toe fuataʻiina o faiga faʻavae o le cannabis ia tausia le tutusa ma le saʻo i lona totonugalemu, ia matou mautinoa o loʻo tumau pea le faʻatupeina o le cannabis social equity, ma matou te mafaufau loloto pe o tagata palota pe leai. manaʻo e tuʻuina atu tupe i le faʻamalosia tulafono, ”o lana tala lea.

E foliga mai e le mafai e le fono faitulafono ona aveese le tele o le faʻatupeina o tulafono, peitaʻi. DeWine ma le fono faitulafono mo le tele o tausaga sa su'e se alagatupe tumau mo a'oa'oga a leoleo, ma va'ai i tupe mo a'oa'oga o se taunuuga lelei o le fa'atulafonoina o mariuana - lea e tete'e ai le to'atele.

O le Aso Lua, e lei manino mai lava pe o le a maua e faipule i totonu o potu e lua se maliliega i suiga i le tulafono ua faamaonia e tagata palota. E ui na lafo e DeWine lana lagolago i tua o se pili na pasia e le Senate e mafai ai e falemaʻi faʻafomaʻi ona amata vave faʻatau mariuana, e leʻi faia e le Maota le tulafono ma e oʻo mai i le taimi nei e leʻi faʻagasolo mai lana lava pili. O le Fofoga Fetalai o Ohio House Jason Stephens na ia taʻu atu i le au tusitala i le Aso Lua, na te leʻi manatu e iai se tulafono mariuana e alu i luga o le fola o le Maota i le Aso Lulu, o le fonotaga mulimuli a le potu i le 2023.

O isi na molimau i luga o le HB 354 e aofia ai sui o fa’alapotopotoga o lo o fia maua ni isi o tupe maua mai lafoga, fa’apea ai ma le au fa’atau mariuana ma le au fai fa’ato’aga laiti i totonu o le polokalame a le setete o le mariuana.

Colleen Cotter, faatonu sili o le Sosaiete Fesoasoani Faaletulafono a Cleveland, talosaga mo se tupe e lafo i sosaiete fesoasoani faaletulafono a le setete e fesoasoani i le totogiina o le tapeina o solitulafono a tagata. Jodi Salvo, o Fa'amalosi Tusc Community Coalition, Tuscarawas County's anti-drug coalition, na talosagaina le auina atu o tupe maua mai lafoga i le puipuia o fualaau faasaina. Thomas Stuber, peresitene o le Auala LCADA e faavae i itumalo o Lorain ma Cuyahoga, na talosaga mo tupe maua mai lafoga e fesoasoani ai i nofoaga autu e 39 a le setete mo togafitiga o vaisu ua faamaonia e siitia ai totogi o le aufaigaluega lagolago tuusao.

E ui o le HB 354 i lona tulaga o loʻo i ai nei o loʻo gugu i luga o faʻamaumauga o fualaau faasaina, o le pili na pasia e le Senate e mafai ai ona aveese faʻamaumauga mo le maualalo o le mariuana ma faʻatonuina le $15 miliona mo le faʻamasinoga ma auaunaga fesoasoani faʻaletulafono e fesoʻotaʻi ma le tapeina.

Fai mai Cotter o le aveesea o solitulafono solitulafono mariuana e mafai ona suia ai le olaga.

"E mafai ona aveese pa puipui i galuega, laisene faʻapolofesa, avanoa i aitalafu ma fale," o lana tala lea. “A’o e fa’amae’aina le Tulafono Tau Faaofi 354 a le maota o sui, matou te talosaga atu ina ia silasila toto’a i le galuega taua o fesoasoani fa’aletulafono i lou itumalo, o le tautuaina lea o ou itumalo. Matou te talosaga atu ia e faʻatonuina tupe maua lafoga o le cannabis e faʻalautele ai le oʻo atu i a matou auaunaga.

Na fesiligia fo'i e le au faifa'ato'aga mariuana fa'afoma'i laiti i le taimi o le fofogaina o le 3.5 itula e fa'aopoopo e le Fono Faitulafono a latou avanoa e toto ai. I le taimi nei, o faifa'ato'aga laiti "Level II" e na'o le 3,000 sikuea mita. O le tulafono na amataina e siitia ai le lapopoa i le 15,000 ma e lua le au faifaatoaga Level II na talosagaina le au fai tulafono e siitia i le 25,000 futu faatafafa.

O le au faifaatoʻaga e manaʻomia le lapopoa ina ia i ai se aafiaga tele i luga o le maketi, o le tala lea a Geoffrey Korff, Pule Sili o Galenas LLC, o le Akron-based Level II cultivator.

I le taimi muamua na amata ai le polokalame fa'afoma'i mariuana, Level II na faia ai le 12% o le maketi. Ae o lea ua na o le 7% o le maketi, o le tala lea a Korff. Ole tele ole faifa'ato'aga ole Laasaga 1, e mafai ona tupu ile 25,000 sikuea mita ma e mafai ona fa'alautele ile 100,000 sikuea futu i lalo ole tulafono amata.

Tom Hobson, Pule Sili o WellSpring Fields i Ravenna, fai mai o Level II e pei o lana pisinisi o loʻo faʻaumatia mai le maketi mariuana faafomaʻi, lea na faʻamalosia i tausaga talu ai nei i lalo o le pule a le tele o setete, o le tele o ia mea e tuʻufaʻatasia tuʻufaʻatasia - umia fa'ato'aga, fa'agaioiga ma fa'asoaina galuega.

"Aʻo leʻi tuʻufaʻatasia i le maketi, na mafai ona matou faʻatau atu i le tusa ma le 90% o fale talavai i le maketi o Ohio," o le tala lea a Hobon. “Ina ua maeʻa le faʻamalosia ma le faʻagesegese o le maketi, ua faʻateʻaina i matou mai le tele o latou, e ui lava o loʻo fesiligia pea i matou e tagata gasegase mo a matou oloa i totonu o nei faleoloa. E mafua ona o le mea moni e leai se matou fale talavai. Ua taʻu mai ia i matou o kamupani o loʻo i ai le falemaʻi o loʻo i ai maliliega e feaveaʻi oloa a le tasi ma le isi ma o nei maliliega na tapunia ai kamupani laiti i Ohio e pei o matou.

I lalo o le tulafono amata, e mafai e le au faifa'ato'aga Level II ona maua ni laisene talavai se lua mo fa'atauga e fa'aaogaina e tagata matutua: Tasi i lo latou nofoaga o lo'o totoina nei ma le tasi i le nofoaga latou te filifilia.


Punavai: cleveland.com - Ua faitio le au faitio i suiga ua fuafuaina e Ohio House i le mariuana

Alu vave