Manaomia Fesoasoani Fesoasoani? amata

mai le Pisinisi a Crain's Cleveland: Ua tuuina atu e MacKenzie Scott le Legal Aid Society of Cleveland lana meaalofa sili ona tele e tasi le taimi.


Lafoina Tesema 12, 2023
8: pm 11


Saunia e Crain's Staff

O le Philanthropist MacKenzie Scott na aofia ai se vaega Cleveland i lana taamilosaga lata mai o foai, faasilasila i le Aso Lulu, Tesema 6.

I luga o le saite mo Yield Giving, le faalapotopotoga alofa a Scott, le Sosaiete Fesoasoani Faaletulafono a Cleveland ua faaigoaina o se tasi e mauaina se tasi o meaalofa a Scott. E ui lava e le o lisiina e le fua se aofaiga, a fetaomi faamatuu mai le Legal Aid Society ua tuu le meaalofa i le $2.5 miliona.

I totonu o le faʻasalalauga faʻasalalau fesoasoani a Tulafono, fai mai le faʻalapotopotoga, "Ua faʻamamaluina le Komiti Faʻatonu a le Legal Aid i lenei tupe faʻapitoa e tasi le taimi i la matou galuega. e mafai ona i ai se aafiaga sili ona maualuga ma sili ona gafataulimaina i luga o matou tagata faʻatau."

O loʻo faʻaopopoina e le faʻamatalaga o loʻo fuafua le komiti e "faʻaoga" le faʻaaluina o le meaalofa a Scott ma lona fou 2023-2026 Fuafuaga Faataatia.

I le faʻamatalaga, na taʻua ai e Colleen Cotter, le pule sili o le Legal Aid, le meaalofa "o se faʻaaloalo" ma na ia taʻua ai o le meaalofa o le "meaalofa sili ona tele e tasi i le talafaasolopito o le Legal Aid e 118 tausaga."

Sa ia faaopoopo mai, “Matou te talitonu i aafiaga o a matou taumafaiga, ma o lenei meaalofa e faamalosia ai la matou galuega e tetee atu ai i faiga le tonu, ma faatupuina ai galugalu o le faamoemoe a o matou ‘sulu i lalo pa malolosi o sauaga ma teteega.’”

Scott, o ai na foa'i muamua le $20 miliona i le Cleveland Metropolitan School District ma $ 6.8 miliona i Kalapu a Tama & Teine o Ohio i Matu sasa'e, na tufatufa atu foi tupe i a lima o isi vaega i Ohio i lenei taamilosaga o le foai.

O na vaega ma a latou meaalofa o:

  • $6 miliona i le Muskingum Valley Health Centers i Cambridge ma Zanesville.
  • $5 miliona i le Ironton-Lawrence County Area Community Action Organization i Ironton.
  • $2.2 miliona i le Crossroad Health Center i Cincinnati.
  • $1.6 miliona i SpringVale Health Centers i Caroll ma Tuscarawas county.

I le aofaʻi, e $17.3 miliona o foaʻi i faʻalapotopotoga a Ohio.


Punavai: Pisinisi Cleveland a Crain - MacKenzie Scott e avatu i le Legal Aid Society 

Alu vave