Manaomia Fesoasoani Fesoasoani? amata

mai Cleveland 19 Tala Fou: Legal Aid e tauivi mo tulaga lelei o fale


Lafoina Tesema 11, 2023
8: pm 42


By Mike Mason

CLEVELAND, Ohio (WOIO) - O se fafine Cleveland o loʻo nofo i totonu o se fale mautotogi o loʻo aʻafia ai iʻa ua molia nei le Cuyahoga Metropolitan Housing Authority i le fa'amoemoe o le a faia e le lala sooupu se fa'aleleia atili o le soifuaga o lona aiga.

O Hodge ma lona aiga sa nonofo i le Carver Park Phase 1 fale mautotogi mo le iva masina talu ai, lea o loʻo pulea e le CMHA. Fai mai Hodge, o le a'afia o i'amu ua mama'i ai lona aiga.

O le masina talu ai, e 19 Su'esu'ega lipotia le faafitauli ma na tali mai le CMHA e ala i le auina atu o tagata faigaluega e fai le toe faaleleia. Peitai, na fai mai Hodge e le lava.

Ua aioi atu Hodge i le CMHA e foia le afaina mo masina. Fai mai Hodge, o le isumu ua ulu i totonu o le ea ma le faʻavevela, ma mafua ai le leaga o le lelei o le ea ma o lana tama teine ​​e 2-tausaga le matua na afaina ai le manava.

I le taimi o se asiasiga i le falemaʻi, na tuʻuina atu e le aufaigaluega ia Hodge i le Sosaiete Fesoasoani Faaletulafono a Cleveland.

Na ave e le loia a Howard Strain le mataupu ma faila i le faamasinoga i le masina na te’a nei. Fai mai a ia, o lenei mataupu ua afaina tele ai le mafaufau o Hodge.

I totonu o le suti, na tusia ai e Strain, “O gaioiga a le CMHA sa matua'i ma mata'utia ma mafua ai le mafatia tele o le fa'alagona o Ms. Hodge. O le i'uga, ua su'e ma fa'aauau pea ona sailia e Ms. Hodge togafitiga fa'afoma'i i ana lava tupe fa'aalu ma le tele o fa'alavelave."

"O le CMHA na faia ma le faʻatamala ma / poʻo le le fiafia i le le saunia o se siosiomaga saogalemu ma nofoia mo Ms. Hodge ma lona aiga."

Na siitia Hodge i lona fale mautotogi i le tausaga talu ai ma lona toalua ma lana fanau e toalua.

Fai mai talu mai Fepuari o loʻo iai faʻailoga o isumu ma roaches i soʻo se mea. Faaalia e Hodge, ua leaga ona lavalava ma ua lē mafai foi ona faaaogā lana ogaumu po o se masini faavevela ona ua pisia i otaota o isumu.

I le faamasinoga, o loʻo manaʻomia e le loia a Hodge le CMHA e toe faʻaleleia ma taui ia te ia mo ana mea na leiloa. Ua molia e Hodge le CMHA mo le sili atu i le $25,000. E le gata i lea - o loʻo ia talosaga foi mo faʻasalaga faʻaleagaina ma totogi a loia.


Punavai: Cleveland 19 News - Ua molia e le fafine Cleveland le Cuyahoga Metropolitan Housing Authority mo le afaina o rodent 

Alu vave