Manaomia Fesoasoani Fesoasoani? amata

mai cleveland.com: Aisea e popole ai se tagata mokesi a le atunuu i le puipuia o tagata mautotogi Cleveland - Laura Grannemann


Lafoina Tesema 10, 2023
2: pm 56


By Fa'auluuluga Fa'asalalau 

CLEVELAND -- O le masina lenei, o le Rocket Community Fund faʻasalalau se $ 1.25 miliona faʻafaigaluega i totonu Le Legal Aid Society of Cleveland e fausia ai le Cleveland Eviction Defense Fund. O lenei tupe fa'afaigaluega o le a lagolagoina le Polokalama Aia Tatau a Cleveland o lo'o iai, na fa'alauiloa muamua i le 2020 ina ua mae'a tulafono na pasia i le 2019 e le Cleveland City Council. I le faaopoopo atu i le tuuina atu o tupe mo le tuliesea, o le Rocket Community Fund o loo i ai se tautinoga umi e fausia faatasi ni fofo gafataulimaina i le faamasinoga tonu i totonu o pitonuu o Cleveland.

Atonu o lo'o e mafaufau pe aisea e fiafia ai le lima alofa a le Rocket Mortgage, o se tasi o mokesi tele a Amerika, i le puipuia o tagata mautotogi. E faigofie le tali. Pe e te mautotogi pe e te umiaina, o le i ai o se nofoaga mautu e taʻua o le fale o le faavae lea mo le ola i se olaga lelei. E le gata i lea, o fale mautu e taua mo le fausiaina o nuu malolosi.

O le manulauti a le Rocket Community Fund o le faafaigofieina o faiga lavelave ma le le tutusa ina ia mautinoa e maua e tagata uma le avanoa i fale mautu, soifua maloloina. I totonu o matou nuʻu o Detroit ma Cleveland, faʻapea foʻi ma isi faʻalapotopotoga i le salafa o le atunuʻu, o le faʻateʻaina o se tasi o ia faiga.

I le 2019, suʻesuʻega a Case Western Reserve University's Centre on Poverty Urban and Community Development na maua ai o tagata mautotogi i Cleveland sa i ai ni sui faaletulafono i na o le 1.1% o mataupu na matauina faatusatusa i le 65.6% mo tagata e ona fanua. O lenei eseesega tele na i ai ni taunuuga le maofa, faatasi ai ma le tele o mataupu na foia i le finagalo o le tagata e ona le fale e ui lava i faafitauli faatuatuaina mo tagata mautotogi e aofia ai le limu, meaola faalafua ma manaoga toe faaleleia.

O le fa'alavelave fa'alavelave mai le fa'ate'aina e fa'atupuina ai le anoanoa'i o fa'afitauli mo aiga, e aofia ai le leai o ni galuega, fa'aletonu a'oga, ma le leai o ni fale. E iai foi sona aafiaga taua i le soifua maloloina o le tamaoaiga o le atunuu lautele e ala i le faateleina o mala ma solitulafono, ae faaitiitia ai le felagolagomai. O le mea e lelei ai, o le numera o tagata mautotogi o loʻo maua avanoa i lagolago faʻaletulafono ua matua faʻaleleia talu mai le faʻatinoina o le Polokalama Aia Tatau i Fautuaga, ma matou te faʻamoemoe o le a faʻaauau pea ona latou faʻaleleia e ala ia matou tupe faʻafaigaluega. E tusa ai ma se iloiloga tutoʻatasi mai le kamupani faufautua a le lalolagi o Stout i le amataga o le 2023, Cleveland Legal Aid. na fai ma sui pe tusa ma le 79% o aiga uma o Cleveland o loʻo feagai ma le faʻateʻaina i le 2022.

O le fesoasoani a le Legal Aid i mataupu tau fale ua uma ona saosaolaumea i le tamaoaiga i North East Ohio. O le au'ili'iliga a Stout na fa'aalia ai o le galuega puipuia o le tuliesea a le Legal Aid na maua ai se penefiti e $11.8 miliona i le $14 miliona. O lenei fa'afouga o tupe fa'afaigaluega e aofia ai le nofomau, fa'aagaga tausi mo tamaiti e leai ni fale, ma fa'aitiitia tau o le tausiga fa'alesoifua maloloina.

O se tasi o filosofia autu na lagolagoina e lo matou taʻitaʻifono ma le faʻavae Dan Gilbert o le, "E te vaʻaia pe a e talitonu i ai." O le faafeagai o le faaupuga taufaaleaga, “Ou te talitonu i ai pe a ou vaai i ai,” lea e taʻu mai ai e le mafai ona faia se suiga tele. Matou te mitamita i le faia o lenei tupe faʻafaigaluega i Cleveland, aemaise lava i le Legal Aid, aua matou te faʻasoa se vaʻaiga o se faʻalapotopotoga e saoloto mai le mativa lea e maua ai e tagata uma le faʻamasinoga amiotonu. Matou te talitonu o fale mautu, mautu ose mea e mafai ona fiafia ai tagata uma –pe o latou mautotogi pe umia-ma o nei tupe teufaafaigaluega o le a fesoasoani i le nuu atoa e iloa ai e mafai.

Laura Grannemann o le pule sili o le Rocket Community Fund ma le Gilbert Family Foundation.


Punavai: cleveland.com - Aisea e popole ai se tagata mokesi a le atunuu i le puipuia o tagata mautotogi Cleveland: Laura Grannemann

Alu vave