Manaomia Fesoasoani Fesoasoani? amata

mai le Pisinisi a Crain's Cleveland: O le lima alofa a le Rocket Mortgage ua folafola le $1.25 miliona e tau ai le le mautu o fale o Cleveland


Lafoina Tesema 5, 2023
8: pm 03


By Kim Palmer

O le lima alofa o Rocket Mortgage e faavae i Detroit o loʻo faʻalauteleina ana taumafaiga faʻamautu fale i isi taulaga i Midwest ma le sili atu i le $1 miliona tupe teufaafaigaluega i le Sosaiete Fesoasoani Faaletulafono a ClevelandO le aia tatau a le tagata mautotogi i le polokalame faufautua.

le Rocket Community Fund i se fonotaga a le au tusitala i le Aso Lua, Tesema 5, na faasilasila ai o le a tuuina atu le $ 1.25 miliona i luga o le lima tausaga e fausia ai le Cleveland Eviction Defense Fund. O le a fesoasoani le fesoasoani a le Legal Aid e tu'uina atu ai loia ma isi lagolago mo Cleveland's Right to Counsel law, na pasia i le 2019, fa'avasegaina o sui fa'aletulafono i mataupu fa'ate'a mo aiga mautotogi maualalo.

"Matou te talitonu moni lava i le malosi o taulaga i Midwestern ma tuʻufaʻatasia na aai," o le tala lea a Laura Grannemann, le pule sili o le Rocket Community Fund, e uiga i le fesoasoani, lea o le a fesoasoani i le tusa ma le 100 fale mautotogi i le 2023, 310 i le 2024 ma le 260 i totonu. 2025.

“Matou te talitonu ina ia manuia le matou pisinisi, e tatau ona malosi lo matou nuu,” o lana tala lea. "O la matou misiona o le faʻaogaina uma o a matou punaoa i totonu o le aiga o kamupani ina ia mautinoa o loʻo maua e Amerika uma le avanoa i fale saogalemu ma le soifua maloloina."

O le Rocket Fund, lea sa galue malosi i le nuu o Detroit mo le tele o tausaga, na sau i Cleveland i le 2022 faatasi ai ma le faʻalauiloaina o se suʻesuʻega a le Tuaoi i Tuaoi.

O le faipaaga ma Cleveland Neighborhood Progress ma le 17 fa'alapotopotoga o le atina'eina o nu'u (CDCs), na taumafai ai le Rocket Fund e fa'ailoa fa'afitauli ogaoga o le mautu o fale e ala i le su'esu'eina mai lea fale i lea faitoto'a. O le suʻesuʻega mulimuli ane na fesoʻotaʻi ma le 9,314 tagata nonofo i se tulaga lamatia o le faimalaga. O na fesoʻotaʻiga, fai mai Grannemann, na fesoasoani i le faʻalapotopotoga ia malamalama atili i mea taua e uiga i le faʻateʻaina, mautu fale ma faʻafitauli o le umiaina o fale.

O le lipoti na sosoo ai ma le Neighbor to Neighbor na maua ai i Cleveland, o le tele o tagata mautotogi ma tagata e ona fale na feagai ma popolega na mafua ai le le mautonu o fale i le 12 masina talu ai. I le tulaga o tagata mautotogi, o le 19% o i latou na tali mai na lipotia mai faigata i le totogiina o lisi, ma mafua ai ona afaina i latou i le tutulieseina.

"O faʻamaumauga na maua mai i lena taumafaiga faʻafeiloaʻi mai lea fale i lea fale na faʻaalia ai ia i matou se auala manino agai i le teu faʻafaigaluegaina o le aia tatau e fautua ai o se tasi o taumafaiga sili ona taua e mafai ona matou lagolagoina i Cleveland," o le tala lea a Grannemann.

O le isi itu o le manuia o le Legal Aid talu ona tatala lana polokalame ia Iulai 2020.

A'o le'i fa'atulafonoina le aia tatau e avea ai ma loia, e i lalo ifo o le 2% po'o tagata mautotogi sa iai i luma o le fa'amasinoga, fa'atusatusa i le tusa ma le 60% o tagata e ona fanua. Talu mai le amataga o le polokalame, o le pasene o tagata Cleveland o loʻo feagai ma le faʻateʻaina ma fai ma sui o se loia ua faʻavalu faʻasili.

I le 2023, e tusa ma le 80% o na mataupu faʻateʻa na mafua ai ona le faʻamalosia le tagata mautotogi e faia se gaioiga faʻapitoa, e tusa ai ma se suʻesuʻega na faia mo le Legal Aid e Case Western Reserve University. Pe fa'ate'aina le fa'ate'a ma le tagata mautotogi o lo'o totoe i totonu o le fale, pe fa'ate'aina fo'i le fa'ate'a ae malie le tagata mautotogi e alu ese ma le taimi fa'aopoopo, o le tala lea a Colleen Cotter, le fa'atonu sili o Cleveland's Legal Aid.

Legal Aid e maua ai loia, ma i nisi tulaga o tamaiti a'oga fa'aloia, e fesoasoani i tagata mautotogi e fa'atautaia le faiga. Fai mai Cotter o le tuliesea e iai ni aafiaga taua i lalo mo le sailia o fale mautu i le lumanaʻi, poʻo se aitalafu, i le lumanaʻi.

"O tagata mautotogi e vaivai ona o le tuliesea e mafai ona tupu vave," o le tala lea a Cotter. "A'o le'i faia se loia, o le afa o le au mautotogi e le'i o'o atu i le faamasinoga ma na o le le mafai ona totogi, matou te manatu ona sa latou talitonu o le a le aoga le faiga mo i latou. O lea ua i ai se faiga lagolago i se taimi faigata tele. fesoasoani ia te oe e mafai ona fesoʻotaʻi atu i isi punaoa."

I le faʻaaogaina o punaoa mai le aiga Rocket o kamupani, o loʻo faʻailoa mai ai e Grannemann o le Rocket Fund o loʻo fuafua e faʻaauau le faʻaogaina o faʻamatalaga o loʻo i ai i le kamupani i le auala e tali ai fesili tetele o le mautu o fale "ma tuʻuina atu se suʻesuʻega ata tele i nuʻu e pei o Cleveland ma Detroit lea. o loʻo i ai manaʻoga taua o fale."

O le polokalame muamua o le Rocket fund e taulaʻi i le faʻateʻaina, ae e le naʻo le au mautotogi le vaega o loʻo feagai ma le mautu fale. E tusa ai ma le lipoti a Cleveland Neighbor to Neighbor, 16% o tagata e ona fale na fai mai e faigata ona totogi lafoga o meatotino, ae 9% na tauivi ma le totogiina o mokesi. E le gata i lea, o loʻo popole tagata e ona fale i le faia o tupe faʻaoga, ma le 28% o loʻo popole i le totogiina o le vai / paipa, 30% ile eletise ma le 32% ile kesi.

Fai mai Grannemann o le Rocket Fund o loʻo i ai le tele o polokalame i Detroit e fesoasoani ai i tagata mautotogi e suia i le pule o fale ma fesoasoani i tagata e ona fale e totogi lafoga, tausiga ma isi tupe faʻaalu e mafai ona faigaluega i Cleveland i se taimi lata mai.

"Rocket o se paaga sili, ma e ui lava o le mautu o fale, poʻo le mea moni, o se popolega sili ona o mea matou te faia, matou te talitonu malosi o le teufaafaigaluegaina i tagata mautotogi ma lo latou mautu o se laasaga taua i se siosiomaga ola maloloina," o lana tala lea. "E le mafai ona e maua se fale nofo lelei e naʻo le faʻaogaina o fale."


Punavai: Pisinisi Cleveland a Crain - Rocket Community Fund na fausia Cleveland Eviction Defense Fund 

Alu vave