Manaomia Fesoasoani Fesoasoani? amata

mai Tala o le Spectrum 1: Rocket Community Fund, Legal Aid Society of Cleveland na fausia le tupe e puipuia ai le tuliesea


Lafoina Tesema 5, 2023
8: pm 46


Saunia e Cody Thompson

CLEVELAND — A fetaomi faamatuu mai le Rocket Community Fund faalauiloa, i se faiga faapaaga ma le Sosaiete Fesoasoani Faaletulafono a Cleveland, o le fausiaina o le Cleveland Eviction Defense Fund ma le $ 1.25 miliona tupe faʻaalu.

"O lenei faiga faapaaga faʻataʻitaʻiga e faʻafefe ai fale le mautu ma le faʻanofoina e ala i le tuʻuina atu o faʻataʻitaʻiga faʻatulafonoina, faʻasalalauga ma fesoasoani faʻalavelave faʻafuaseʻi i tagata o Cleveland," o le tala lea a le setete.

O le faʻasalalauga o loʻo taʻua ai o le faia o lenei mea o le a faʻamalosia ai isi taumafaiga e faʻateleina le faʻatulafonoina i totonu o le eria. O loʻo taʻua ai le tulafono o loʻo pasia e le taulaga i le 2019 lea na faʻaogaina ai le "avanoa i sui faaletulafono i mataupu faʻateʻaina o se aia tatau mo aiga maualalo tupe maua mautotogi i Cleveland" ma le 2020 Right to Counsel program na faia e Auala Tuufaatasi o Cleveland Tele ma le Legal Aid Society of Cleveland.

"I le Rocket Community Fund, matou te talitonu i le malosiaga suia o fale mautu, o se maatulimanu mo le manuia i itu uma o le olaga," o le tala lea a Laura Grannemann, faatonu sili o le Rocket Community Fund, i le faʻasalalauga. "Ua musuia i matou i le manuia o Cleveland's Right to Counsel program ma e mitamita e faamalosia i le Cleveland Eviction Defense Fund."

O le a faʻaauau pea ona galulue le faʻalapotopotoga ma le taulaga ma le itumalo "e iloa atili avanoa mo le lagolago e faʻatatau i le faʻaauauina o le polokalame mo se taimi umi."

Mayor Justin Bibb, e tusa ai ma le faʻasalalauga, na saunoa e uiga i le faʻasalalauga i se mea na tupu i le Cleveland Foundation.

"O le toʻatele o tagata Cleveland o loʻo lamatia i le faʻateʻaina e le o auai ia latou faʻasalalauga," o le tala lea a Bibb i le faʻasalaga. "O se tasi lea o faʻataʻitaʻiga e faʻamamafa ai le manaʻomia tele o aʻoaʻoga ma polokalame faʻalauiloa e faʻalauiloa ma fesoasoani ia i latou o loʻo feagai ma le faateʻaina. Ou te faamalo atu i le Rocket Community Fund ma le Legal Aid Society mo lo latou tuuto le maluelue i le lagolagoina o tagata o Cleveland."


Punavai: Tala Fou 1 - O fa'alapotopotoga a Cleveland e fa'atūina le fa'aputu'e fa'ate'a

Alu vave