Manaomia Fesoasoani Fesoasoani? amata

#MyLegalAidStory: Robert Cabrera


Fa'asalalau Oketopa 26, 2023
8: am 00


Legal Aid volenitia e galulue faatasi ma le aufaigaluega Legal Aid e faalautele atu le fesoasoani a le Legal Aid i Northeast Ohio. A'oa'o iinei le #MyLegalAidStory a Robert Cabrera, ose ua leva ona ofo mai le Legal Aid.


“Na ou manaʻo e avea aʻu ma tagata tau saʻoloto,” o le tala lea a Robert Cabrera, ina ua fesiligia e uiga i le filifili e ofo atu i le Legal Aid Society of Cleveland. “Legal Aid na foliga mai o se nofoaga lelei e amata ai. Ou te fiafia e fai se suiga.”

O Robert o se tamaititi e le masani ai - na ia toe foi i le kolisi tausaga ina ua uma ona faauu mai le aoga maualuga. Na maua lona BA i le Political and Economic Theory i le Kolisi o Oberlin ae lei ulufale atu i Cleveland State University College of Law.

A’o le’i o’o i lona tausaga lona lua i le aoga faaloia, na fautuaina ai e se tagata ia Robert e talosaga mo se galuega faataitai mo se ofisa loia i le lotoifale, ae ina ua mae’a lana ulua’i fa’atalanoaga na ia iloa ai e le o se mea e fetaui lelei. O le taimi lena na ia filifili ai e talosaga mo se tofi failautusi loia i le Legal Aid.

Sa masani Robert i le galuega a le Legal Aid – na te iloa se tasi sa faigaluega ma se loia Fesoasoani. Sa faagaeetia o ia i le faamaoni o le loia.

Na iu lava ina faafaigaluegaina Robert o se failautusi loia i le ofisa o le Legal Aid's Lorain County ona toe foi atu lea i le Legal Aid i le tasi tausaga talu ona faauu mai le aoga faaloia o se tagata a'oga faaloia a le Faamasinoga Maualuga.

Ina ua uma ona amata lana lava kamupani, sa ofo atu Robert i le Legal Aid Brief Clinics ma faaauau ai fuafuaina Bono mataupu. O se tasi o mataupu e sili ona fiafia i ai pro bono na aafia ai se tamaitai e 74 tausaga le matua. Ina ua maliu lana tane, sa ia iloa ai na ia aveina se mokesi lona lua i lo latou fale. A aunoa ma se tupe maua a lana tane, sa le mafai ona totogi le mokesi.

Sa mafai e Robert ona taofia o ia i lona fale mo le silia ma le tolu tausaga. Sa mafai ona ia fesoasoani ia te ia e faatau atu le fale ma totogi le kamupani mokesi. Na mana'o le tagata fa'atau a Robert e toe fo'i i lona aiga i Filipaina, ma o tupe na totoe mai le fa'atauga o lona fale, na mafai ai loa ona ia faia le mea tonu lava lea.

Ina ua fesiligia pe aisea ua faaauau ai ona ofo mai, e faigofie lava le tali a Robert – o le faamalieina.


Le Legal Aid e fa'afeiloa'i le galuega fita a tatou fuafuaina Bono volenitia. Ina ia auai, asiasi i la matou 'upega tafaʻilagi, poʻo le imeli probono@lasclev.org.

Ma, fesoasoani mai ia matou faamamaluina le 2023 ABA's National Celebration of Pro Bono e ala i le auai i faʻalapotopotoga faʻapitonuʻu i lenei masina i Northeast Ohio. A'oa'o atili ile so'oga lea: lasclev.org/2023ProBonoWeek

Alu vave