Manaomia Fesoasoani Fesoasoani? amata

#MyLegalAidStory: Bobbi Saltzman


Fa'asalalau Oketopa 4, 2023
9: am 00


Legal Aid volenitia e lagolagoina e le aufaigaluega maoae i Legal Aid, iinei e fesoasoani fuafuaina Bono loia i laasaga uma o le ala! A'oa'o iinei le #MyLegalAidStory a Bobbi Saltzman - o se Loia Sinia i le Volunteer Lawyers Program ma le Intake Department i Legal Aid --


A'o le'i ulufale atu i lona tausaga muamua i le Kolisi o Tulafono a le Iunivesite o le Setete o Cleveland, sa iloa e Bobbi Saltzman e manao e fai tulafono mo tagata lautele.

E mafai ona manatua manino e Bobbi le faaiuga o le vaiaso muamua a o lei amataina ana vasega ina ua taʻu atu e se polofesa ia te ia avanoa volenitia mo tamaiti aoga faaloia. Na fa'alogoina ona taliga ina ua latou ta'ua le Fa'ata'ita'i Pu'upu'u Fa'aletulafono o lo'o lumana'i. Ae o se tasi o mea na tupu na toetoe a taofia ai lona maliu i ona ala - o le aso ao lumanai le Brief Clinic na gau ai lona vae. Sa fa'atapula'aina o ia i tootoo ma, ona o lona fou i Cleveland, sa ia lagona le popole e fesili atu mo se fesoasoani i le fealua'i solo. Na toetoe lava a mafaufau o ia e le auai ae na filifili e faʻamalosi. O le aso o le falema’i na fetaui ai ma le tagata o tausia o ia na filifili, a o faatali mo lona taimi e iloa ai, e tusi ai sana solo i luga o lana faila Legal Aid e faafetai ai mo le faalogo atu ia te ia ma fesoasoani ia te ia mo se fesoasoani. Sa pipi'i Bobbi.

“O le volenitia i lena Brief Clinic o se auala vave lea mo aʻu e iloa ai le fesoʻotaʻiga i le va o mea o le a ou aʻoaʻoina i le potuaoga, ma pe faʻapefea ona fesoasoani ia te aʻu e fesoasoani i isi," o le tala lea a Bobbi. "Sa faʻamalosia le iloa sa ou faia se aafiaga ma o mea na ou aʻoaʻoina i le vasega e mafai ona faʻaaogaina i se auala aoga."

Na mulimuli ane avea Bobbi ma paaga i le taumafanafana i le Legal Aid i le Volunteer Lawyers Program (VLP) ma le matagaluega o Intake.

Ina ua uma ona faauu, sa galue Bobbi o se loia a le aufaigaluega i se kamupani tele, ae sa i ai se mea o misi.

“Sa ou manao e fai se galuega anoa e mafai ai ona ou fesoasoani i tagata e manaomia le taimi atoa,” o lana tala lea. Na iu lava ina toe foi mai Bobbi i Legal Aid e avea o se loia tumau i le vaega a le Housing Group's Right to Counsel team.

O lea ua avea Bobbi ma Loia Sinia i le VLP/Intake Department, ma o lo'o galue i le poloketi o Loia Fautua mo Fale Saogalemu, fa'atupeina e le Legal Services Corporation's Pro Bono Innovations Fund. E fiafia Bobbi e galulue fa'atasi ma volenitia o lo'o manana'o e fa'aleleia tulaga o fale i totonu o le nu'u, ma galulue fa'atasi ma volenitia i Brief Advice Clinics ma isi fa'alapotopotoga fesoasoani a le Loia. Na te iloa e fa'amanuiaina le alu atu i totonu o nu'u ma pitonu'u eseese e fesoasoani i tagata fa'atau ma volenitia e maua ai fa'ai'uga manuia.

Fa'amalosia e Bobbi loia e fai fuafuaina Bono galuega. “Ou te iloa e toʻatele tagata e popole e fesoasoani i tagata i vaega o tulafono latou te le masani ai, ae o le Legal Aid e lagolagoina tagata volenitia i tulaga uma ma e iai le faletupe o punaoa."

E mafai ona ia manatua le feiloaiga i se loia volenitia e leai sona poto masani volenitia ma sui tuusao o tagata mautotogi. Na iu lava ina fetaui ma se tagata o tausia o loʻo iai ni faʻafitauli tau fale - o se vaega e leai sona tomai. Ona o le lagolago na ia maua mai i le aufaigaluega a le Legal Aid, na mafai ai ona ia feutagai ma le tagata e ona le fale a le kalani lea na maua ai e le tagata mautotogi se taui mo le nofo ai ma aiaiga ma faʻatagaina le faʻasaʻoina o tulaga.

“Sa manaia le vaai atu i le auala na faia ai e le volenitia le faagasologa atoa lea na iu i se taunuuga maoae.”

O lo'o fa'amamafaina e Bobbi e mana'omia ma mana'omia mo tagata fa'atau le maua o fesoasoani ma o le mea lea e taua ai volenitia ile Legal Aid Clinics.

“E fesoasoani mea laiti uma,” o lana tala lea.


Le Legal Aid e fa'afeiloa'i le galuega fita a tatou fuafuaina Bono volenitia. Ina ia auai, asiasi i la matou 'upega tafaʻilagi, poʻo le imeli probono@lasclev.org.

Ma, fesoasoani mai ia matou faamamaluina le 2023 ABA's National Celebration of Pro Bono e ala i le auai i faʻalapotopotoga faʻapitonuʻu i lenei masina i Northeast Ohio. A'oa'o atili ile so'oga lea: lasclev.org/2023ProBonoWeek

Alu vave