Manaomia Fesoasoani Fesoasoani? amata

Fa'amatalaga Fa'aleoleo: Loia Daniel Tirfagnehu


Fa'asalalau ia Setema 5, 2019
12: pm 27


Daniel Tirfagnehu, Esq.Daniel Tirfagnehu, Esq., o se 2014 faauu mai le Case Western Reserve School of Law, e iai sana tala malie e uiga i le avea ai o ia ma se tasi o le silia ma le 3,000 loia volenitia mo Legal Aid. “O Legal Aid sa faia se falema’i mo loia i le auala e taulimaina ai le tuliesea o faamasinoga,” o lana tala lea. “Na ou alu mo le taumafataga o le aoauli fua.” I le tausua, fai mai Tirfagnehu na ia vaaia se sootaga i le va o le tuliesea ma lana lava faiga faaloia. “O aʻu o se loia e puipuia solitulafono,” o le tala lea a Tirfagnehu. “O fa'ate'a ose ituaiga fa'alauteleina fa'anatura o lena mea ona o tagata o lo'o feagai ma aoaiga."

O se tasi o ia tamaitiiti aoga na feagai ma le aoaiga o “Evelyn,” o se vasega 7 e i ai manaoga faapitoa o le mafaufau sa aoga i se aoga i le lotoifale. I se aso na vevesi ai le vasega, sa auai Evelyn i le misa ma togi atu se tusi i se isi tamaitiiti aoga. Na ova lona faiaoga ma taofia o ia faaletino. Ina ua puipuia e Evelyn o ia lava, na siitia le aʻoga e tuliesea o ia.

Na fesootai matua o Evelyn i le Legal Aid, ma tuuina atu ai loa le mataupu i le Loia o Tirfagnehu. "E matua maualuga lava le tulaga i nei faamasinoga e faateʻa ai," o le tala lea a Tirfagnehu. "O le tuliesea e mafai ona afaina ai tamaiti i aso uma o totoe o latou olaga."

O suʻesuʻega e lagolagoina lenei faʻamatalaga. I le 2014, na lomia ai e le Matagaluega o Aoga se faasologa o punaoa mo aʻoga e faʻafesoʻotaʻi faiga faʻavae (faʻamalolo ma tuliesea) ma le faʻateleina.
fa'apea o le fa'amavae, fa'aaogāina o vaila'au, ma le a'afia i le faiga o fa'amasinoga tau solitulafono.

“E lelei le i ai o loia i mataupu ia o loʻo oʻo ai tamaiti aʻoga i ni faʻalavelave matuia ma o loʻo vaʻavaʻai i le faateʻaina," o le faʻaopoopo mai lea a Tirfagnehu.

Ina ua uma ona faia le mataupu a Evelyn, na talanoa Tirfagnehu i le tina o Evelyn e aoina atili auiliiliga e uiga i le mea na tupu. Ona alu lea o ia e galue e finau mo aia tatau a le teine, finau i lana puipuiga i faamasinoga a le aoga ma fonotaga ma le pule sili. Na iu lava ina malilie le aoga itumalo e faaleaogaina taualumaga o le faate’a. Na ioe foi le itu e faatu Evelyn mo le manuia e ala i le tuuina atu ia te ia o fesoasoani na te manaomia ona o lona le atoatoa. Faafetai ia Tirfagnehu, na mafai ai e Evelyn ona nofo i le aoga ma faaauau pea i lona ala i le faauuga o le aoga maualuga.

Ina ua fesiligia pe aisea ua faaauau ai ona avea o ia ma sui o tamaiti aoga, fai mai Tirfagnehu e mafua ona o tagata e manaʻomia le fesoasoani ma o loʻo ia te ia le tomai e fesoasoani ai ia i latou. “Afai o aʻu o se faifalaoa,” o lana tala lea, “Ou te faamoemoe o le a ou avatu fua se keke i se tasi e lē gafatia… Afai e iai ni nai itula e te fesoasoani ai i tagata o loo manaʻomia. fesoasoani, aisea e leai ai?”

Alu vave