Manaomia Fesoasoani Fesoasoani? amata

mai Cleveland Jewish News: Silver Linings – Lenore Kleinman


Fa'asalalau ia Aokuso 24, 2023
1: pm 15


By

Ua fa'aalu e Lenore Kleinman lona litaea e tu'uina atu ai lona tomai i le tulafono o le gaumativa i sui o le nu'u i Matu i Sasa'e Ohio e le mafai ona gafatia auaunaga fa'aletulafono fa'ale-aganu'u. E ala i le Sosaiete Fesoasoani Faaletulafono a Cleveland, ua ia fesoasoani ia i latou e le tagolima e ala i le iloiloina o a latou mataupu, iloilo a latou pepa ma fautuaina i latou i soo se mea latou te manaomia a o latou sauni e faila mo le gaumativa.

Na auai Kleinman i le Legal Aid Society of Cleveland i le ono tausaga talu ai, ina ua alu atu se uo ia te ia ma talosagaina o ia e auai i le polokalame ACT 2 a le sosaiete. O le polokalame e mo loia litaea o loʻo sailia se mea e fai i o latou taimi.

“O loo ou aafia i le polokalame o loia volenitia, ma e eseese filifiliga o mea e mafai ona e faia,” o le faamalamalamaga lea a Kleinman. "O se tasi o mea ou te faia o le falema'i fautuaga pupuu. "

O nei falemaʻi e faia i nai taimi i masina taʻitasi ma e tatala mo le lautele, o lana tala lea. O tagata e mana'omia se fesoasoani fa'aloia e mafai ona o atu e feiloa'i ma loia mai vaega eseese o tomai.

I le faaopoopo atu i nei falemaʻi, e faʻaalu e Kleinman i Aso Lulu taʻitasi e galue ai i le Legal Aid Society of Cleveland's office.

“Ou te ave le Rapid i le taulaga i Legal Aid, i o latou ofisa, ma ou te faigaluega i le aso atoa i Aso Lulu, ma ou te tuuina atu le fesoasoani i soo se auala latou te manaomia, e faatatau i le gaumativa,” o lana tala lea. "O nisi taimi ou te talanoa ai i tagata faʻatau, o le a ou toe iloiloina a latou talosaga gaumativa, pepa o galuega. O le a ou vaʻavaʻai poʻo a pepa latou te manaʻomia e fesoasoani ia i latou i le sauniuni mo le failaina o le gaumativa.

E fa'aalu foi e Kleinman le taimi e volenitia ai mo le Cleveland Metropolitan Bar Association. O lo'o galue o ia i le Komiti o Fa'asea, lea e su'esu'eina fa'asea fa'asaga i loia ona o amioga le talafeagai, ma le Komiti o le Fa'atagaina a le Loia, lea e galulue ma tamaiti a'oga fa'aloia o lo'o sauni mo le su'ega a le loia.

"E manaʻomia e le Faamasinoga Maualuga, aʻo leʻi faia le suʻega a le faamasinoga, e tatau ona faʻatalanoaina tamaiti aʻoga faʻaloia e isi loia e vaʻai pe o ia i latou uiga ma le malosi e avea ai ma loia i le setete o Ohio," o le faʻamatalaga lea a Kleinman. "Matou te faʻatalanoaina foʻi loia mai isi setete o loʻo o mai i Ohio i lalo o le fefaʻatauaʻiga."

Fai mai Kleinman, o ona matua na ia faʻatupuina i lona tulaga taua o le foaʻi atu i le nuʻu.

"O oʻu matua o tagata na sao mai le Holocaust, latou te leʻi o mai i le Iunaite Setete seia oʻo i le 1949, ma sa latou talitonu malosi i le alofa ma le tzedakah, ma na latou faʻapolopoloina i matou a o matou laiti," o lana tala lea. "Na ou ofo atu i le Menorah Park tuai ma le falemaʻi VA ao ou i ai i le aoga maualuga ma le aoga maualuga. E tatala e oʻu mātua o la faitotoʻa e talimalo ai i tagata mo aso mālōlō ma le Sapati pe afai e leai se mea e ō i ai.”

Sa ia toe manatua lona ola a’e ma tagata e iloa e ona matua, ae e le masani ai o ia ma ona uso, e masani ona i ai i totonu o lona fale ma faamanatu faatasi ma lona aiga.

“Sa taua tele lena mea,” o le tala lea a Kleinman. “E masani lava ona e toe avatu. Ou te vaai atu i ai, sa laki a’u i le mauaina o se olaga lelei, sa ou manuia, ma e taua le toe avatu i tagata e le gafatia ma ia laki e pei o a’u.”


Punavai: Cleveland Jewish News - Lisi Siliva: Lenore Kleinman 

 

Alu vave