Manaomia Fesoasoani Fesoasoani? amata

E maua e le tagata ola le saogalemu ma le fale i le fesoasoani a le Legal Aid


Lafoina Iulai 13, 2023
2: pm 25


O le fa'atonutonuina o amioga ose uiga iloga lea o sauaga i totonu o aiga: o tagata fa'atautala latou te sailia le pulea o olaga o latou tagata afaina-fa'atapula'aina lo latou tuto'atasi, fa'atapula'aina lo latou fa'atasi ma isi tagata i o latou olaga, ma fa'aitiitia a latou gaioiga.

Helen (faaigoa mo le le faalauaiteleina) ua nofo i lona fale mo le silia ma le 30 tausaga. A o i ai iina, sa sauaina e lana tane i lena taimi ia Helen ma lana fanau. Sa ia manatu na ia maua lona saʻolotoga ina ua teteʻa o ia i lē na sauaina o ia, ae o lona fefe na maua ai e ia auala e faatumauina ai lana pule.

I le taimi o le tete’a a le ali’i fa’amasino, na tuuina atu ai e le ali’i fa’amasino se fa’atonuga mo le to’alua muamua a Helen, ina ia fa’afeiloa’i atu le fale ia te ia e ala i le fa’amavaega, ae na te le’i usitaia lava. E ui ina ua le o toe nofo i totonu o le fale lona to’alua muamua, ae sa masani lava ona alu atu e aunoa ma se vala’aulia, e o’o ai lava i le talepe ma fa’ao’olima ia Helen i le tele o taimi.

Na faateteleina mataupu ina ua faia e le toʻalua muamua a Helen se laʻasaga lototele ma faila se faʻateʻa faasaga ia te ia.

Ina ua amata ona tulituliloa e lana tane muamua ma lana loia a latou taumafaiga le tonu e tuli ese Helen mai lona fale, sa matuai faanoanoa lava o ia—ae sa ia iloa o loo i ai punaoa o loo avanoa, ma sa ia aapa atu.
i le Legal Aid.

Na tali mai le Legal Aid, ma o le tulaga lavelave o le mataupu na manaomia ai le galulue faatasi ma le mafaufau i le va o le tele o vaega faataitai. Sa galulue fa'atasi tagata fa'apitoa fa'apitoa, fa'aletulafono, ma loia e fa'atalanoa mana'oga fa'aletulafono o Helen.

Sa galulue vavalalata Zoe Suntheimer, Loia a le Aufaigaluega i Fale ma Haley Martinelli, Loia Pulea i Tulafono o Aiga e tulituliloa se puipuiga malosi o aia tatau a Helen, failaina o tagi e fai ma ona sui e faamamafa ai le natura noatia o le uluai poloaiga a le faamasinoga na tuuina atu ia Helen le pepa faamaonia i le fale.

O se taunuuga mataʻutia na mulimuli mai - na usitaʻia e le tama a Helen le poloaiga a le faamasinoga ma ave le pepa i le fale i lena lava aso.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le Legal Aid, na manumalo ai Helen i se manumalo atoatoa, ma faatasi ai ma le filemu moni muamua o le mafaufau na ia iloaina i le 30 tausaga.


Fa'afetai fa'apitoa i le galulue fa'atasi o le aufaigaluega na mafai ai ona maua lenei taunu'uga manuia - fa'afetai i Intake Specialists Tracy Ayers ma Laura Post, fa'apea le Paralegals Anna Kallmeyer, Anthony Perrins, ma Anna Seballos mo la latou lagolagosua.


Muamua lomia i le Legal Aid's "Poetic Justice" newsletter, Volume 20, Issue 2 in July 2023. Taga'i le lomiga atoa i lenei sootaga: “Poetic Justice” Volume 20, Lomiga 2.

Alu vave