Manaomia Fesoasoani Fesoasoani? amata

Fesoasoani Tau Tupe mo Tagata Ta'ito'atasi Toe ulufale atu i Sosaiete



Saunia e Gwen Awoyade

O le toe fo'i atu i le nu'u pe a mae'a le falepuipui po'o le falepuipui e mafai ona fa'afefe. E ui e talisapaia e le toʻatele o tagata lo latou saʻolotoga, ae atonu foʻi e lagona e nisi le lofituina i le tele o mea e manaʻomia ona latou faia. O mea muamua e mana'o le to'atele o tagata e fai o le su'eina lea o galuega, fale, ma felauaiga, ae o le faia o so'o se mea e te mana'omia ai se teugatupe i le faletupe. E fa'atautaia e fa'alapotopotoga tau tupe se lipoti e va'ai ai pe iai ni fa'amaumauga tau solitulafono a tagata talosaga. Afai latou te faia, o le tele o faletupe o le a le faatagaina oe e tatalaina se teugatupe.

E iai nisi faʻalapotopotoga e mafai ona fesoasoani. I le Itumalo o Cuyahoga, Agai i Galuega (TE) ofo atu a'oa'oga sauniuni mo galuega, a'oa'oga mo galuega, ma fesoasoani i fa'afitauli tau tupe. O le TE's Financial Opportunity Center (FOC) o lo'o i ai le tele o auaunaga e fesoasoani ai i tagata ta'ito'atasi a'o latou galulue e toe tu i luga o latou tulaga tau tupe.

O le taimi lava e lesitala ai i polokalame a le TE's Career Readiness Training, e agavaa tagata taʻitoʻatasi e auai i le FOC. O le taimi lava e saini ai se tagata mo au'aunaga, e mafai ona latou auai i a'oa'oga tau tupe a le tagata lava ia, maua se fesoasoani i le fo'ia o tulaga tau tupe i le taimi nei, ma maua fa'amatalaga e uiga i tala fa'atatau o tupe ma oloa tau teugatupe.

I le FOC, e fesoasoani se faufautua tau tupe e auai i le polokalame e toe iloilo a latou lipoti aitalafu. O le a faailoa mai e le faufautua mea e le tatau ona i ai i totonu o le lipoti. O le to'atele o tagata e toe fo'i mai i le nu'u o lo'o i ai mea i luga o a latou lipoti fa'aletupe ona o aga a tagata o le aiga, taitoalua, ma isi mea a'o falepuipui le tagata. O nisi tagata atonu sa iai ni aitalafu a o lei faafalepuipuiina, ae talu ai ua le mafai ona totogi a latou pili ona o le le faigaluega, ua afaina ai a latou aitalafu.

O le a fa'ailoa fo'i e le faufautua tau tupe faletupe ma iuni fa'aaitalafu o lo'o ofoina atu fa'amatalaga avanoa lona lua, fa'atagaina tagata ta'ito'atasi e tatala ni tala fou. O le taimi lava e faʻaleleia ai a latou aitalafu, e mafai e nei faʻalapotopotoga ona ofoina atu nonogatupe.

O fautuaga tau tupe e mafai ona avea ma galuega mamafa - e feiloaʻi tagata taʻitoʻatasi i le tele o taimi ina ia fesoasoani ia i latou e tatala faʻamatalaga, faʻatalanoa mataupu i luga o latou lipoti faʻaletupe, ma aʻoaʻo le paketi atamai. O nei galuega uma e aoga tele, aua o lenei polokalame e fesoasoani tele i tagata e toe faʻaleleia ai o latou olaga.

Aoao atili i agai i le galuega.org.


O lenei tala na lomia i le Legal Aid's newsletter, "The Alert" Volume 39, Issue 1, ia Me 2023. Va'ai le lomiga atoa i lenei sootaga: “The Alert”- Volume 39, lomiga 1 – Legal Aid Society of Cleveland

Alu vave