Manaomia Fesoasoani Fesoasoani? amata

#MyLegalAidStory: Bill Ferry


Fa'asalalau ia Aperila 21, 2023
9: am 00


O Bill Ferry o se loia fa'amaoni o lo'o naunau e fa'aoga ona tomai e faia ai se suiga i olaga o tagata Ohio e le'i tautuaina. O lona fiafia e ofo atu i le Legal Aid na amata ina ua uunaia e se tasi sa avea muamua ma uo aoga mai le Kolisi o Tulafono a le Iunivesite o le Setete o Cleveland, ia Pili e ofo atu i le Legal Aid, ma e lei umi ae aafia o ia i mea uma e lua. Falemai Fautuaga Puupuu i Lorain ma mataupu taitasi mai le Ave se polokalame Case.

O nei aafiaga na fesoasoani ia te ia e iloa ai le taua o le aapa atu ia i latou i o tatou nuu e le faigofie ona maua fesoasoani faaletulafono. Na ave e Pili lenei mea i lona loto, e le gata i Lorain ae o loʻo galue foi i Oberlin Brief Advice Clinics, a o aʻoga lana uii i le Kolisi o Oberlin. 

E ui lava mo Pili, o le volenitia ma Legal Aid e sili atu nai lo na o se auala e toe faafoi atu ai: o se auala e faʻaaoga ai le malosi o loia e faia ai suiga lelei. “I le avea ai ma se tagata aʻoga faaloia, na fai mai se tasi o aʻu polofesa o le avea ma se loia o le a tuuina mai ia te au le malosi tele. I le taimi muamua, ou te le iloa po o le a le uiga o lena mea, ae ua ou iloa a ou tautala i le faamasinoga, e talitonu le Faamasinoga i mea ou te fai atu ai; pe a ou tusia ni tusi po o ni talosaga faaletulafono, ou te aafia ai aia tatau ma matafaioi faaletulafono a tagata; pe a ou auai i tagata lautele i talanoaga masani, latou te faatalitalia ni tali e faaeteete ma saʻo. I le avea ai ma loia, e moni lava ua faaeeina mai ia i tatou le malosi tele—ma le tiutetauave talafeagai. "

Ua malamalama Pili i le mamafa o le tiute e oo mai i le avea ai ma loia, ma ua ia talitonu e i ai le tiute o loia e tuuina atu le fesoasoani faaletulafono ia i latou e le gafatia. Na te iloa o le faitau miliona o tagata Ohio e tatau ona auai i faiga faʻaletulafono, ae o le toʻatele e le mafai ona tuʻuina atu ni sui i mataupu e le faʻamaonia ai le avea ma sui. 

O le vaaiga faanenefu a Pili e afua mai i lona ala e le masani ai i le tulafono: na ia faaaluina le tele o tausaga e galue ai i le vaega o komepiuta ina ua uma le aoga maualuga ma i teugatupe i le maea ai o le kolisi, a o lei mauaina lona faailoga faaloia i le maualuga o le Great Recession. O lona talaaga eseese ma aʻoaʻoga i lalo o le aʻoga i mea tau tamaoaiga ma faiga faʻapolokiki na fesoasoani lelei ia te ia, ma mafai ai e Pili ona fausia se faiga faʻauluuluga i tulafono faapisinisi ma fuafuaga o fanua. 

E ui i le pisi o lana fa'atulagaga, ae o lo'o tumau pea le naunau o Pili e ofo atu i le Legal Aid ona o lo'o ia malamalama i le eseesega tele e mafai ona faia e fa'alavelave fa'aletulafono i le olaga o tagata fa'atau. Na te va'ai i lana matafaioi o se loia o le 'ave'esea o fa'afitauli fa'aletulafono ma fesoasoani i tagata fa'atau e su'e ni fofo talafeagai ma fa'atino i a latou fa'afitauli fa'aletulafono.

O Bill Ferry ose loia fa'apitoa o lo'o matua naunau e ofo fua ma le Legal Aid e tu'uina atu fesoasoani fa'aletulafono i tagata Ohio e le'i tautuaina. E talitonu o ia e i ai le tiute o loia e fa’aaoga ai lo latou malosi mo le lelei ma fesoasoani ai ia i latou e le gafatia e avea ma sui. E ala i lona auai i le Legal Aid, ua faia ai e Bill se suiga tele i olaga o ana tagata faatau ma lona nuu. 


Le Legal Aid e fa'afeiloa'i le galuega fita a tatou fuafuaina Bono volenitia. Ina ia auai, asiasi i la matou 'upega tafaʻilagi, poʻo le imeli probono@lasclev.org.

Alu vave