Manaomia Fesoasoani Fesoasoani? amata

#MyLegalAidStory: Michael Hurst


Fa'asalalau ia Aperila 20, 2023
9: am 00


I le avea ai ma se tagatanuu o Ohio i Matu, ua malamalama Michael Hurst i le taua o le toe faafoi atu i lona nuu. 

O se tagata faauu mai le Aoga Maualuga a Saint Ignatius, Iunivesite o Xavier, ma Cleveland State University Law School, ua tuuto atu Michael i le faaleleia o lona nuu talu ona amata lana galuega o se loia a le aufaigaluega i le Geauga County Probate and Juvenile Court. I lena matafaioi, na te fesoasoani ai i tagata Ohio e faatautaia mataupu lavelave ma le tele o taimi faigata faaletulafono e amata mai i tulafono faaleaiga i le tausiga ma fanua.  

I le taimi atoa o le faʻamaʻi COVID-19, o le faʻateteleina o le le tutusa ma le faʻaitiitia o avanoa avanoa na faʻafefe ai Michael. Ina ua toe amata le Legal Aid i le tagata lava ia Brief Advice Clinics a o amata ona mou atu le faʻamaʻi COVID-19, na iloa e Michael lona avanoa e faʻauiga ai ma lona nuʻu. Ina ua auina atu e le Asosi a Loia a le Itumalo o Geauga se talosaga mo tagata auai i le Polokalame Loia Volunteer Aid, sa ia talia le valaau.  

Na malamalama Mikaele i le taua o le matafaioi na faia e loia e ofoina atu le taitaiga ia i latou e le tagolima: o le a i ai o ia iina e "ave le lavelave ma faafaigofieina," faaitiitia mea na foliga mai e le mafai ona faatoilaloina i se mea tuufua ma mafai ona pulea.  

O le mea e sili ona tāua, e leʻi manaʻomia ona faia e Michael lenei mea na o oe: “E te lē manaʻomia ona e iloa mea uma, o lea ia aua neʻi taofia oe. Ou te galue i le tulafono a le aiga ma le faamasinoga, ae a o ou volenitia sa ou fesoasoani i tagata taʻitoʻatasi i mataupu a le tagata nofoia.” O le lagolago ma le faiga faapaaga o lo'o ofoina mai e Legal Aid ma le fa'apotopotoga o a matou loia ofo fua e tu'uina atu ia te oe meafaigaluega e te mana'omia. O Mikaele o se fa'ata'ita'iga o la tatou misiona ma tulaga fa'atauaina, ma o se aseta i le fa'atupulaia o le Polokalama Loia Volunteer. 


Le Legal Aid e fa'afeiloa'i le galuega fita a tatou fuafuaina Bono volenitia. Ina ia auai, asiasi i la matou 'upega tafaʻilagi, poʻo le imeli probono@lasclev.org.

Alu vave