Manaomia Fesoasoani Fesoasoani? amata

#MyLegalAidStory: Alexander Szaruga


Fa'asalalau ia Aperila 19, 2023
9: am 00


E leai se auala e tasi i le faatinoga o le tulafono: o malaga taʻitasi e tulaga ese.

Ina ua faauu Alexander Szaruga mai le Ohio State University ma se faailoga o aoaoga musika, sa vave ona amata galue o ia o se faiaoga o aoga a le malo i Ohio. Na ia fesoasoani i tamaiti aoga e faʻaleleia tomai fou ma tulituliloa lo latou fiafia i musika, ae na atiina ae foi e Alex se talisapaia loloto mo le aʻafiaga o le lagolago vave e mafai ona maua i olaga o tagata. Ina ua mavae le tolu tausaga, sa ia toe foi atu i Ohio State e saili se faailoga faaloia.  

Ina ua uma ona faauu, na amata Alex lana galuega faaloia i KeyBank, lea na valaaulia ai o ia e ana uo e auai i se tasi o Legal Aid's Falemai Fautuaga Puupuu i le tautoulu o le 2019. Talu mai lena taimi, sa ia auai i le tele o isi falemaʻi, fesoasoani i tagata e faʻamaufaʻailoga faamaumauga e ala i falemaʻi faʻaumatia, ma maua fuafuaina Bono avanoa mo mataupu mai le Legal Aid's Ave se itulau mataupu.  O lenei galuega e fesoʻotaʻi e le gata i le fiafia o Alex fuafuaina Bono, ae o le tautinoga a KeyBank e toe teu faʻafaigaluega i totonu o lona nuʻu: Na maua e Alex le lagolago mai KeyBank mo ia fuafuaina Bono auaunaga. 

O le taimi o Alex i le Polokalama Loia Volunteer ua faʻaalia ai ia te ia soʻo se loia-pe o fefaʻatauaiga pe faʻamasino; pe sa latou galulue i isi matata pe leai—e mafai ona faia se suiga i olaga o tagata e ala i le tauofo.

I le avea ai ma se faiaoga, sa galulue Alex ma tamaiti aoga e faatino IEPs; i le avea ai ma loia volenitia, na fa'aaogaina e Alex lena malamalama a'o fai ma sui o aiga o tamaiti a'oga e mana'omia IEPs. O aafiaga eseese a le au volenitia e matua taua tele i tagata fa'atau a le Legal Aid.  

Legal Aid e lagolagoina loia volenitia i laasaga uma o le ala, e tusa lava po oa latou aafiaga muamua. E talisapaia e Alex le lagolago na ia maua mai i le aufaigaluega o le Legal Aid, “Ina ua faatoa amata ona ou volenitia, sa ou popole ona, i le avea ai ma loia e sili ona tau fefaatauai, ou te le maua le poto masani e fesoasoani ai i tagata faatau. I se isi itu, o loia a le aufaigaluega a le Legal Aid sa matua lagolagoina, ma o le vaega aʻoaʻoga na muamua atu i mea na tutupu e pei o Expungement Clinics na ou maua ai le mautinoa i loʻu gafatia e tuʻuina atu fautuaga lelei i tagata faʻatau.

I se isi faaupuga: o loo tatou i ai faatasi i lenei mea. E ala i le volenitia, e te auai i se fa'alapotopotoga o loia e pei o Alex, fa'atasi ai ma le aufaigaluega o le Legal Aid ma loia e naunau e fesoasoani ia te oe ia manuia i la matou misiona fefa'asoaa'i e tautuaina e le tagolima. 


Le Legal Aid e fa'afeiloa'i le galuega fita a tatou fuafuaina Bono volenitia. Ina ia auai, asiasi i la matou 'upega tafaʻilagi, poʻo le imeli probono@lasclev.org.

Alu vave