Manaomia Fesoasoani Fesoasoani? amata

#MyLegalAidStory: Rachel Ippolito


Fa'asalalau ia Aperila 17, 2023
3: pm 00


Sao, tuputupu ae, ma le sootaga—o mataupu faavae ia ua faamatalaina ai le fuafuaina Bono galuega a le loia o Jones Day Rachel Ippolito.  

O se tagatanuu o Clevelander, na auai Rachel i le Case Western Reserve School of Law lea na ia maua ai lona poto masani i le Legal Aid o se tagata aʻoga faaloia volenitia. E pei o isi tamaiti a'oga fa'aloia, sa ia fesoasoani i le fa'aaogaina o mea'ai i le pitonu'u o le Legal Aid Falemai Fautuaga Puupuu 

O lenei aafiaga na faaosofia ai se naunautaiga mo fuafuaina Bono o le a fuga mai pe a amata e Rasela lana faiga masani i Aso Jones, o se ofisa loia e malosi fuafuaina Bono aganuu ma tala'aga loloto ma le Legal Aid. I le avea ai ma se paaga fou i le kamupani, ua mafai nei ona ia fautuaina tagata o lo'o i le pitonu'u Brief Advice Clinics.

O le auai o Rachel i le Polokalama Loia Volunteer na faʻalauteleina ina ua faʻaleleia e Rachel ona tomai faʻapitoa aʻo toe foaʻi atu. Na ia taulamua i le auai o Jones Day i le Aia Tatau e Fautuaina (RTC) Initiative, e le gata i le faia o mataupu a le RTC ma le faamaopoopoina o mataupu RTC e feagai ma isi loia o Jones Day. E ala i lana galuega i le Legal Aid, ua avea Rasela ma loia sili atu—ua mafai ai ona ia faaaogaina ni tomai fou i lana galuega i le Aso o Jones—ma faalolotoina ana sootaga ma le nuu malosi faaletulafono a Cleveland.  

O le feso'ota'iga a Rachel i Legal Aid ma loia ma tamaiti a'oga fa'aloia ua lagona le vala'au e tautua lo latou nu'u, ua fa'atagaina ai o ia e fa'alautele galuega fou e pei o le aia tatau e faufautua ai, lea e tu'uina atu ai fa'atulafonoina i tagata o lo'o feagai ma fa'afitauli tau fale.

E i ai lana fautuaga mo loia o loʻo maua i latou i se tulaga talitutusa i aso nei: "O lo'o ia te oe le tomai i aso nei e saofagā ai i fuafuaga a le Legal Aid. Ma o au sao e faia ai ni aafiaga taua i tagata o lo tatou nuu. E mafai ona tatou galulue faatasi e faaleleia le olaga oo tatou tuaoi." 


Le Legal Aid e fa'afeiloa'i le galuega fita a tatou fuafuaina Bono volenitia. Ina ia auai, asiasi i la matou 'upega tafaʻilagi, poʻo le imeli probono@lasclev.org.

Alu vave