Manaomia Fesoasoani Fesoasoani? amata

#MyLegalAidStory: David Hopkins


Fa'asalalau ia Aperila 17, 2023
9: am 00


O le toe foaʻi atu ma le lagolagoina o tuaoi o se vaega taua o le faʻaleleia o se faʻalapotopotoga malosi; o lenei mataupu faavae ua leva ona taʻitaʻia le auala a Dave Hopkins i le tulafono. “So'o se atunu'u e ofoina atu avanoa e mana'omia ai galuega mai ia i latou o lo'o manuia e maua lea avanoa. I le avea ai ma loia, matou te maua se avanoa tulaga ese e tuʻuina atu ai mea e masani ona taugata tele mo le leai o se totogi ia i latou e sili ona manaʻomia."

Na maua e Dave le avanoa sili e faatino ai lenei talitonuga ina ua uma ona auai Benesch Friedlander Coplan & Aronoff LLP's Commercial Litigation and Construction Practice Group, lea na si'omia ai o ia e agaga o aiga a'o fa'amalosia e ana paaga le volenitia i le Legal Aid.  

Auai i Falemai Fautuaga Puupuu ma Legal Aid's Ave se polokalame Case ua mafai ai e Dave ona fa'aogaina lona tomai e fa'atutusa ai lona naunau mo le alofa. O le auauna atu i isi e le o se sini lona lua mo Dave; o le totonugalemu lea o lona malamalamaaga i lo tatou tiute o ni loia: “Ou te vaai i ai o se matafaioi le faia o la’u vaega e faaitiitia ai mafatiaga o i latou o e sa masani ona sauaina. E faigofie lava ona o aʻu i le isi itu o le laulau."

O le manatu le manatu faapito o Dave ma le mafaufau loloto i mea e tatau ona fai pe a maua e se tasi le avanoa, na taitai atu ai o ia e atiina ae se paleni faamalieina i lona olaga i le va o le galuega ma le alofa, faatasi ai ma le taulai faapitoa i le fesoasoani ia i latou ua afaina i faiga faailogalanu, feusuaiga, mativa, ma le le maua o se tofi.  

Legal Aid e maua ai le ta'ita'iga, a'oa'oga, ma le lagolago i la'asaga uma i le ala mo volenitia, fa'amautinoaina o loia volenitia e le'o lagona le loloto a'o latou fesoasoani atu i tagata fa'atau i vaega e masani ona ese mai na vaega muamua a loia. E maua ai se avanoa mo loia i la'asaga uma o la latou galuega e fa'alautele ai lo latou malamalama i se auala e fa'aleleia atili ai lo latou nu'u.

“O le taimi lava e te filifili ai e te auai i le Volunteer Lawyers Program e mo oe, na o le oso i totonu ma amata. E tele naua tagata iloga o le a a'oa'oina oe i maea. E te ofo i mea lelei e mafai ona e faia. Ou te iloa sa ou i ai.” 


Le Legal Aid e fa'afeiloa'i le galuega fita a tatou fuafuaina Bono volenitia. Ina ia auai, asiasi i la matou 'upega tafaʻilagi, poʻo le imeli probono@lasclev.org.

Alu vave