Manaomia Fesoasoani Fesoasoani? amata

mai Cleveland Scene: St. Clair Place Fale mautotogi Fai mai tagata e ona fanua ua Fa'ataga le Faufale i le Fa'aleagaina Mata'utia


Fa'asalalau ia Aperila 11, 2024
12: pm 05


E tusa ma le tausaga ma le afa i le nofo mautotogi a Marlon Floyd i St. Clair Place, o se fale mautotogi e 200-iunite e maualalo tupe maua mo tagata matutua ma i latou e le atoatoa le malosi, ina ua ia iloa ua manino le le paleni.

O se uelo litaea i le ogatotonu o le onosefulu ona tausaga, na amata ai e Floyd ona tusia se lisi o faitioga ma lamatiaga. O pili tuai mo le lisi ua misi na faaputuputu ina ua uma ona totogi le lisi. Na aliali mai nofoa i le potu malolo, ona mou atu lea. Na tape e le pulega le vevela i se tasi taumalulu.

"Ma o le a sou manatu o le a le mea na tupu? Boom, boom, boom," o le tala lea a Floyd, 67, sa nofo i luga o se nofoa i le pito i luma o St. Clair Place. "Na feula uma alatoto. Na alu ese le vai mo le tusa ma le tolu masina."'

I le 2019, na fesoʻotaʻi Floyd ma loia i le Sosaiete Fesoasoani Fesoasoani, e lei leva ona ia fesoasoani e fausia, ona taʻimua ai lea, le St. Clair Place Tenants Association. Ina ua maeʻa taumafaiga e faʻatalanoa atugaluga o le saogalemu ma le mautotogi le fenumiai ma tagata e ona fanua, o le Owner's Management Co. ma St. Clair Place Cleveland, Ltd., Floyd ma le isi tagata mautotogi ia Tesema na teʻa nei na faila ai se tagi i le Cleveland Housing Court e tuuaia ai e le pulega le solia o le Vaega 8 tulafono o fale o loʻo faʻatonuina. e le Matagaluega o Fale & Atina'e Tau Taulaga.

I le aoauli o le Aso Lulu, na potopoto ai Floyd, e toalima loia i Legal Aid ma le taufetuli o tagata nofoia i le tulimanu o East 13th ma St. Clair Avenue e toe taumafai e taofi a latou tagata e ona fanua mo le tele o tausaga o le le faia. Pe o se faʻailoga o Floyd lava ia na faʻapipiʻi i luga o loʻo lata ane ma taʻavale taʻavale na faʻamatala faigofie: "Matou te Manaʻo i Fale Saogalemu."

O loʻo taumafai nei le City Hall e toe faʻaleleia le tulafono o fale e taofia ai tagata leaga - pe i Cleveland, pe nofo i Los Angeles poʻo Suetena - mai le tuulafoaia o latou tiute i tagata nofoia.

O le mea lea, e tusa ai ma le tagi a Floyd na faila ia Tesema, o le mataupu sili lea.

Na faila i le tagata nofomau o James Barker, o loʻo finau le tagi e faapea, ua leva ona afaina St. Clair Place i solitulafono o le tuulafoaia. O faitotoa sese e mafai ai e tagata e le o ni tagata nofomau i totonu, e oo atu ai i "gaoioiga faʻafeusuaiga i afi sola" ma "fualaau faʻasaina i faʻasitepu." O meapueata saogalemu e faaletonu. O le faitotoa pito i tua, o se faitotoa e foliga mai e $10,000 le tau e toe sui ai, ua lua tausaga ua le mafai ona faagaoioia.

Floyd ma Barker, e pei ona lagolagoina i faatalanoaga i le Aso Lulu, e popole foi i mea tau tupe. Mo le tele o tausaga, o loʻo latou fai mai, o tagata e ona fale Bart Stein ma Angela Koncz sa latou molia tagata mautotogi e pei o i latou i le tele o pili tuai, i lea masina ma lea masina, e tusa lava pe totogi le lisi na misi. (Ma, ma i le tulaga a Koncz, a tuuaiga o le aloese mai lafoga.)

Na ta’ua e Barker, o se tagata litaea ua tuai atu i le onosefulu ona tausaga, e fa’apea, na tupu ia te ia mai le 2021 i le 2023. O le aso 11 o Aperila, 2022, na molia ai o ia i le $242 mo le lisi ma le tuai o pili. Na ia totogiina, ae na faaauau pea ona maua ni totogi-e masani lava o le $1 i le aso-seia oo ia Aperila 30.

Fausia i 1978, o le 200-unit complex talu mai lena taimi na tautua ai tagata mautotogi 62 ma luga atu, o le tele o i latou e le atoatoa le malosi ma le mauaina o le Vaega 8 pepa mai le malo feterale.

Ma talu mai le nineties, ua fa'atonuina e le HUD e tatau i tagata lisi Vaega 8 ona mulimulita'i i le Tulafono Fa'ata'ita'i Lease, lea e aofia ai se vaega e fa'atonutonu ai le fa'asoaina atu e tagata e ona fanua totogi tuai. E le gata i lea, o le maliliega e faitauina, "e le mafai e le pule o le fale ona faamutaina [se lisi] maliega ona o le le totogiina o tau tuai." Lea, e tusa ai ma Floyd ma Barker, na tupu i St. Clair.

Ae mo tulaga lelei o le olaga, o le Cleveland Department of Public Health lisi 20 faitioga i St. Clair toe fo'i ia Iulai 2020, e aofia ai le fitu mo iniseti ma rodent; fa mo le pikiina o lapisi; lua mo le lelei o le ea i totonu; ma le fa mo tulaga lautele o le soifua maloloina.

O tu’uaiga uma e aofia ai ma le finauina o le rent late fee, na te’ena e tagata e ona fale i se tali fa’aletulafono i le aso 12 o Fepuari. Ina ua mae’a ona faila e le Legal Aid ma le Asosi mautotogi se talosaga mo se iloiloga i le masina o Mati, na tali atu ai tagata e ona le fale ma se talosaga mo se fa’atonuga muamua i le aso 5 o Aperila. , ose fuafuaga fa'aletulafono e masani ona fa'aoga e fa'atala ai se tagi a'o le'i fofogaina e le fa'amasinoga.

"Na latou failaina lena puʻupuʻu e tali atu ai," o le tala lea a Anna Seballos, o se fesoasoani faʻaletulafono, i le Scene i le Aso Lulu. “Ae e o’o mai i aso nei, o lo’o i ai lava le lipine fa’aeteete o lo’o ufiufi ai faitoto’a, e foliga mai e leai lava se mea e taofia ai le ulufale mai o tagata asiasi mai e le mana’omia.

Ina ua maeʻa se faʻataʻitaʻiga māmā ma faʻasologa o faʻatalatalanoaga ma le aufaasālalau, na ave e Floyd Scene i totonu o St. Clair Place e tuʻu ai ata i lana tagi faaletulafono.

O le potu malolo, lea e fegalegaleai ai nisi ma isi e totogi lisi i luga o le komepiuta HP desktop Floyd e faaigoa o le "dinosaur," e tau leai ni mea e tumu ai: iina, o nisi masini faʻatau. Se faaputuga pusa. Gaugau nofoa ma laulau. O se laulau ping-pong lea, fai mai Floyd, ua malepelepe talu mai le 2022. “E leai se tasi e taalo ping pong i lena mea,” o le tala lea a Floyd. "Ggugu e pei o se (expletive), tagata."

Sa savali atu Floyd i se ala tele o loo mago ai le vali susu, e ala i se lipine fa'aeteete e lapatai ai tagata mautotogi e uiga i se "faitotoa fou." "E leai fou faitotoa," o le tala lea a Floyd, a o ia tatalaina le faitotoa pito i tua o loo taʻua i le faamasinoga. Na ia tapuni le faitotoa, ona taumafai lea e tatala i lana fob. Na tapunia. "Vaai?" Fai mai Floyd. "Na ou fai atu ia te oe."

"Pau lava le mea matou te mananaʻo ai o se fale faigaluega," o le tala lea a Floyd, i tua i le potu malolo. Sa ia tilotilo solo i le potu. "O le uiga o la'u tala, o nei mea uma iinei e le tatau.


Punavai: Cleveland Scene - Fai mai tagata nofomau o St. Clair Place Apartment ua Fa'ataga e Pule Faufale le Faufale Ise Mata'utia Fa'aleagaina 

Alu vave