Manaomia Fesoasoani Fesoasoani? amata

mai Cleveland 19 Tala Fou: O tagata nofomau i le taulaga o Cleveland e manaʻomia se gaioiga


Fa'asalalau ia Aperila 10, 2024
8: pm 51


By Angie Rodriguez

CLEVELAND, Ohio (WOIO) - O le toʻatele o tagata o loʻo nonofo i le taulaga o Cleveland fale mautotogi o St. Clair Place ua fiu e nonofo i totonu o le fale mautotogi latou te manatu e "mataʻu".

O loʻo faʻamatalaina e le au mautotogi vaaiga o tagata leai ni fale o loʻo momoe i fafo o latou faitotoa i luma ma loka i fafo o latou lava fale ona o faʻafitauli loka e leʻi foia e le pulega.

Ona o nei tulaga lamatia, na fausia ai e le vaega o tagata nofoia le St. Clair Place Tenants' Association. Ia Tesema o le 2023, na galulue faatasi ai le au ma le Sosaiete Fesoasoani Faaletulafono a Cleveland e lafo atu se tagi i tagata e ona ma le faamoemoe latou te faia ni suiga.

“O tagata o lo’o nonofo i lenei fale e pei lava o o tatou matua matutua, o i latou o o tatou toeaina. E tatau ona matou tuʻuina atu ia i latou fale saogalemu ma talafeagai, ”o le tala lea a Lauren Hamilton ma le Legal Aid Society of Cleveland.

Ae o aʻafiaga e le o aʻafia uma tagata nonofo i le auala tutusa. Fai mai le tagata nofomau o Marlo Buress, na te faʻamoemoe e mafai e tagata e ona le fanua ona faia suiga manaʻomia e puipuia ai o ia ma isi tagata nonofo.

“Ou te fiafia i ai iinei, o le mea lena ou te lei siitia ai,” o le tala lea a Buress. "E leai se nofoaga ou te fia siitia i ai, ou te fiafia i le taulaga e faigofie mo aʻu."

E ui lava i le faigofie, e oʻo lava ia Buress ua amata ona lagona le popole i faʻafitauli saogalemu.

“O se tasi taimi mo le pei o le lua vaiaso, sa ou faapunaina ai le vai vevela i luga o laʻu ogaumu,” o le tala lea a Buress. “Na ou fai atu, 'afai ou te tatalaina lo'u faitotoa, ae o loo i ai se tamaloa i luma o lo'u faitotoa - o lea ou te liligiina le vai i luga o lana tane...faamolemole mai ia te a'u tamaitai talavou, ae ou te manatu mamafa..."

19 Ua o'o atu tala fou i le pule o le fale, Owner's Management Co. ma le pule o St. Clair Place Cleveland Ltd. ae le'i maua mai se tala fou.


Punavai: Cleveland 19 News - O tagata nofoia i le taulaga o Cleveland e manaʻomia se gaioiga 

Alu vave