Ви треба помош за правна помош? Започни

Студенти по право, параправници и дипломирани правници


Волонтерите на студенти по право, параправник, дипломиран правник и студентски волонтери даваат вредна поддршка на волонтерите на адвокатите и на Legal Aid како целина. Работејќи во партнерство со локалните правни факултети и универзитети, Програмата за волонтери правници нуди драгоцено искуство на студентите по право и параправни додека е во служба на поединци со ниски приходи на кои им е потребна правна помош.

Внатрешните волонтерски можности постојат за луѓето во која било од 5-те окрузи на кои им служи правна помош: Аштабула, Кујахога, Геауга, Лејк и Лораин. Внатрешните волонтерски позиции обично се отвораат во јануари, мај и август и бараат минимум 12 часа неделно, 12-неделна посветеност.

Барањата за волонтирање со правна помош вклучуваат посветеност да им се помогне на лицата со ниски приходи; одлични комуникациски вештини; способност за самостојно и тимско работење; и почит кон луѓето од различни култури и заедници. Дополнителните барања вклучуваат познавање на MS Office 365; внимание на детали; и способност за справување со повеќе задачи.

Студенти по право заинтересирани за позиции во летниот соработник, Кликни тука да ја посетите страницата за кариера на Legal Aid. Вообичаено, процесот на аплицирање се најавува за летната соработничка програма во ноември секоја година.

Брз излез