Ви треба помош за правна помош? Започни

Планирано давање


Донесете одлука денес за да создадете подобро утре!

Создадете подобро утре со вклучување на The Legal Aid Society of Cleveland во вашиот план за имот и станете член на повелбата на „Друштвото од 1905 година“. Известете ја Legal Aid за вашите намери и уживајте во придобивките од членството во „1905 Society“, вклучувајќи приеми за препознавање и бесплатни CLE.

Членството во The 1905 Society преку планиран подарок за Legal Aid ќе помогне да се зачува иднината на Legal Aid и ќе и помогне на организацијата да продолжи со својата мисија да обезбеди правда, правичност и пристап до можности за и со луѓе кои имаат ниски приходи преку страсно правно застапување и застапување за системска промена. Вашиот планиран подарок од која било сума ќе има трајно влијание за оние кои имаат потреба во североисточен Охајо и вашето наследство ќе ја продолжи нашата работа кон еднаков пристап до правдата за сите.

Примерок од документи за членовите на друштвото од 1905 година:

Оваа информација не е наменета како правен или финансиски совет. Треба да се консултирате со вашиот адвокат или финансиски професионалец пред да направите планиран подарок.

Дали сте професионалец во планираната заедница за давање?
Придружете се на советодавниот комитет за планирано давање на Legal Aid!
Советодавниот комитет ќе помогне да се едуцира заедницата за планираното давање и правна помош.

За да се приклучите на Друштвото од 1905 година или да аплицирате за Советодавниот совет за планирано давање, ве молиме контактирајте:
Мелани А. Шакаријан, Еск.
Директор за развој и комуникации
216-861-5217
melanie.shakarian@lasclev.org

Брз излез