Ви треба помош за правна помош? Започни

Донирајте


Сакате да дадете СЕГА? Можете да направите подарок брзо и лесно... имате три избори:

  • онлајн - направете подарок преку форма подолу!
  • Телефон - бирајте 216-861-5450 за да направите подарок или залог преку телефон
  • пошта - кликнете овде за да добиете формулар за подарок... и испратете чек на: Друштвото за правна помош на Кливленд, 1223 Западна Шеста улица, Кливленд, OH 44113

Legal Aid сериозно ја сфаќа приватноста на донаторот. Подароците направени преку оваа страница се безбедни. Ние не купуваме, продаваме, тргуваме со какви било списоци - ниту ги компромитираме информациите за донаторите на кој било начин. Кликни тука за целосните детали за политиката за приватност.

За сиромашните, пристапот до правни услуги може да значи разлика помеѓу бездомништво и домување, сиромаштија и финансиска сигурност, живот во страв и безбедност од домашен насилник. Правната помош обезбедува засолниште, безбедност и економска сигурност преку застапување на случаи, совети и едукација во заедницата.  Правна помош е финансирана од Корпорација за правни услугиФондацијата за правна помош во Охајо, Обласни агенции за стареење, специјални и локални државни грантови, United Way, правни фирми, приватни и корпоративни фондации и индивидуални донатори.

Да се ​​направи подарок за Legal Aid е инвестиција во нашата заедница. Дознајте повеќе за влијанието што може да го направи вашиот подарок со истражување на оваа веб-локација или

Друштвото за правна помош на Кливленд е организација 501(c)(3) и сите донации се одбиваат од данок. Legal Aid не смее да троши никакви средства за каква било активност забранета со Законот за корпорација за правни услуги, 42 USC 2996 et. продолжение. или со Јавниот закон 104-134, кој бара известувањето за овие ограничувања да се достави до сите финансиери на програми финансирани од Корпорацијата за правни услуги.

Брз излез