Ви треба помош за правна помош? Започни

Добредојдовте во Legal Aid's онлајн центар за регрутирање!

Основано во 1905 година, Друштвото за правна помош од Кливленд е петтото најстаро друштво за правна помош во светот и има силна историја на обезбедување правда во североисточен Охајо за и со луѓе со ниски примања. Правна помош опслужува пет окрузи во североисточно Охајо - Аштабула, Кујахога, Геауга, Лејк и Лореин. Нашата мисија е да обезбедиме правда, правичност и пристап до можности за и со луѓето кои имаат ниски приходи преку страсно правно застапување и застапување за системски промени.

Мисијата, визијата и вредностите на Legal Aid се водени од нашата струја Стратешки план. Овој план, процес предводен од одборот во партнерство со персоналот и информиран од придонесот од заедницата, стапи на сила на 1 јануари 2023 година и ќе ја продолжи организацијата до 2026 година. Се надоврзува на работата постигната во текот на последната деценија и ја предизвикува правната помош да бидат поодговорни за индивидуалните и системските прашања и да поттикнуваат нови и подлабоки партнерства. Планот ја прикажува визијата на Legal Aid – заедници во кои сите луѓе доживуваат достоинство и правда, ослободени од сиромаштија и угнетување. Ги издигнува основните вредности кои ја обликуваат нашата култура, го поддржуваат нашето одлучување и го водат нашето однесување:

 • Ние се залагаме за расна правда и правичност.
 • Ние се однесуваме кон сите со почит, вклученост и достоинство.
 • Вршиме висококвалитетна работа.
 • Ние им даваме приоритет на нашите клиенти и заедници.
 • Работиме солидарно.

Дознајте повеќе со прегледување на најважните моменти од нашата тековна Стратешки план.

Користете го копчето „Прикажи работни места на правна помош“, или кликнете овде за да ги видите сите тековни отворени позиции. Мора да аплицирате за тековните отворени позиции преку овој порталОсвен ако не е поинаку наведено, сите позиции имаат краен рок и остануваат објавени до пополнување.  За приоритетно разгледување, аплицирајте наскоро!

Не го гледате вистинското вклопување преку горното копче, но дали сте заинтересирани да работите во Legal Aid? Едноставно испратете ја вашата биографија на HR@lasclev.org со биографија и белешка во која се истакнува вашиот интерес.

Кадровски позиции:

Екстернати и летни соработнички позиции:

 • Програма за ЛЕТО СОРАБОТНИК 2024: Legal Aid бара посветени, вредни и ориентирани кон јавен интерес студенти по право кои ќе работат во четирите канцеларии на Legal Aid во североисточен Охајо за нашата летна соработничка програма за 2024 година. Процесот на аплицирање завршува на 18 февруари 2024 година - кликнете овде за да дознаете повеќе.
 • ЕКСТЕРНИ: Legal Aid ангажира студенти од параправни и правни науки во есенскиот и пролетниот семестар - кликнете овде за да дознаете повеќе.

Волонтерски / Про Боно позиции:

 • Дознајте повеќе за можностите за волонтерство со полно работно време, со скратено работно време и повремени кликнете тука.

Дознајте повеќе за работата и живеењето во североисточен Охајо

Кливленд.com - веб-страница со вести, огласи и информации за областа
Алијансата во центарот на градот Кливленд
Бирото за поголема конвенција и посетители на Кливленд
Ashtabula округотОкругот ГеаугаКаунти на езерото Лорен округот

Дознајте повеќе за практикување право во Североисточен Охајо

Врховниот суд на Охајо - вклучува информации за прием на адвокат
Адвокатската комора на округот АштабулаАдвокатската комора на Митрополитот КливлендАдвокатската комора на округот ГеагаАдвокатската комора на Лејк КаунтиАдвокатската комора на округот Лорејн

Дознајте повеќе за работата во The Legal Aid Society of Cleveland 

Legal Aid нуди исклучителен пакет поволности, вклучувајќи:

 • Здравствено осигурување
 • Програма за флексибилни бенефиции
 • Програма за помош на вработените
 • Основно и дополнително осигурување на живот
 • Долгорочно инвалидско осигурување
 • 403(б) План за штедење во пензија со до 13% придонес од работодавачот
 • Помош за финансиско планирање
 • Платено работно време
 • Алтернативни работни програми вклучувајќи флексибилни работни часови, работно време со скратено работно време и далечина
 • Професионални членства
 • Поддршка за професионален развој
 • Учество во програма за помош при отплата на заемот

Legal Aid е работодавач со еднакви можности. Цениме разновидна работна сила и се стремиме да создадеме инклузивна култура. Legal Aid ги охрабрува и разгледува апликациите од сите квалификувани поединци без оглед на расата, бојата на кожата, религијата, полот, сексуалната ориентација, родов идентитет или изразување, возраст, национално потекло, брачен статус, инвалидитет, статус на ветеран или која било друга карактеристика заштитена со важечкиот закон .

Legal Aid е посветена на обезбедување разумно сместување за лицата со попреченост за да обезбеди целосно учество во процесот на вработување и да ги извршува основните работни функции. Апликантите кои бараат разумно сместување за кој било дел од процесот на вработување треба да контактираат HR@lasclev.org. Legal Aid одредува разумно сместување за апликантите од случај до случај.

Погледнете ги работните места во правна помош

Брз излез