Pono i ke kōkua kōkua kānāwai? ka hoʻomaka '

Hōʻike ka hōʻike hou o ka makahiki 2024 i ka pōmaikaʻi koʻikoʻi o ke kaiāulu o ke Kuleana aʻoaʻo


Kau ʻia Pepeluali 7, 2024
9: 00 am


Ma 2023, 81% o ka poʻe i kōkua ma o Right to Counsel i pale aku i ka hoʻokuke ʻia ʻana a i ʻole ka neʻe ʻole ʻana ma muli o ka hui pū ʻana ma waena o United Way a me Legal Aid.

I kēia pule, no ka ʻehā o ka makahiki o ka lālani. Hui Hui o Cleveland Nui a Ka Ahahui Kokua Kanawai o Cleveland hāʻawi ʻia kahi loiloi kūʻokoʻa i nā alakaʻi o ke kūlanakauhale ʻo Cleveland a me Cuyahoga County, e hōʻike ana i ka holomua o ʻO ke kuleana o Cleveland e aʻo i nā hihia kipaku.

Mai Ianuali 1 a hiki i Dekemaba 31, 2023, ua kōkua ʻo Legal Aid i 4,519 kamaʻāina o Cleveland ma nā hihia he 1,234 kipaku ʻia ʻo Right to Counsel. Ma 2023, 81% o ka poʻe i kōkua ma o Right to Counsel i pale aku i ka hoʻokuke ʻana a i ʻole ka neʻe ʻole ʻana.

Manaʻo ʻo Stout i ke Kokua Kānāwai ma waena o 60% a me 80% o nā hale a pau ma Cleveland i kūpono paha i ke Kuleana Kūkākūkā. Ma mua o ke Kuleana Kūkākūkā, ʻo 2% a 3% wale nō o nā mea hoʻolimalima a pau i hōʻike ʻia. Post Right to Counsel, ua hoʻonui ʻia ka hōʻike ʻana i 16%, ʻo ia ka piʻi ʻana he 433% mai ka hoʻomaka ʻana o ka hui.

“No ke kōkua Kānāwai, ʻike mākou i nā kaiāulu kahi e ʻike ai nā kānaka a pau i ka hanohano a me ka hoʻopono, me ka ʻole o ka ʻilihune a me ka hoʻokaumaha. ʻO kā mākou alakaʻi ʻana i ka neʻe ʻana o ke Kuleana Kuleana Lahui e hōʻike ana i nā ʻanuʻu wiwo ʻole e alakaʻi i ka holomua a hiki iā mākou ke noʻonoʻo i ka wā e hiki mai ana," wahi a Colleen Cotter, Luna Hoʻokele o ke Kokua Kānāwai. "Ke hōʻike nei kēia loiloi hou i ka hoʻomau ʻana o kā mākou hui lehulehu-private i nā hopena maikaʻi loa no kēlā me kēia kanaka a me ke kaiāulu."

ʻO ka loiloi 2024 a Stout o Cleveland's Right to Counsel i ka makahiki 2023 i loaʻa ai nā ʻike hou e pili ana, akā ʻaʻole i kaupalena ʻia, pehea ke kuleana e aʻo:

"Haʻaheo ʻo United Way i ka hui pū ʻana me Legal Aid on Right to Counsel - Cleveland," wahi a Ken Surratt, Luna Hoʻomohala a me ka Luna Hoʻopukapuka ma United Way o Greater Cleveland. "Ke hana nei ʻo RTC-C i ka mea i hana ʻia e hana - hoʻoikaika i nā mea hoʻolimalima, pale i ka hoʻokuke hewa ʻana, a pale i nā hale palekana, kūʻai aku, a paʻa no nā ʻohana Cleveland."

E pili ana i ke kuleana e aʻo iā Cleveland: I ka makahiki 2019, Ua hoʻoholo ka ʻAha Kūkākūkā o Cleveland i ke kānāwai o Cleveland e aʻo me ka hoʻomaopopo ʻana "ʻo ka nele o ka ʻōlelo aʻoaʻo kānāwai no nā poʻe hoʻolimalima haʻahaʻa me nā keiki liʻiliʻi i ka wā o nā hihia kipaku ʻia he uhaki i ke kuleana kanaka." Ma o Cleveland Codified Ordinance 375.12, ua lilo ke kūlanakauhale i mea mua ma Midwest a ʻo ka hā wale nō ma ʻAmelika Hui Pū ʻIa i hāʻawi i kēlā kuleana. Hoʻokuʻu ʻia ma Iulai 1, 2020, ma ke ʻano he hui ma waena o United Way of Greater Cleveland a me The Legal Aid Society of Cleveland, Hāʻawi ʻo Right to Counsel Cleveland i ke kuleana e kūʻokoʻa kūʻokoʻa i ke kānāwai i nā ʻohana kūpono e like me ke kānāwai.

E heluhelu hou ma FreeEvictionHelpResults.org.

2024 Loiloi Kūʻokoʻa:

He nīnau a i ʻole he noi ninaninau media? Hoʻokaʻaʻike:
Melanie Shakarian, Kokua Kānāwai
melanie.shakarian@lasclev.org 216-215-0074 paha

Katie Connell, Hui Pū ʻia
kconnell@unitedwaycleveland.org 404-895-5513 paha

 

Puka wikiwiki