Pono i ke kōkua kōkua kānāwai? ka hoʻomaka '

mai The Columbus Dispatch: Ua kāpae ʻia kāu laikini kaʻa? Hiki paha i ka ʻaha hoʻokolokolo hou o Ohio ke ʻae iā ʻoe e hoʻihoʻi


Kau ʻia Ianuali 26, 2024
8: 07 pm


By Max Filby

ʻO kekahi poʻe Ohioans i nalowale i kā lākou laikini no ka hoʻokele kaʻa ʻole a loaʻa i kahi ulia kaʻa e hiki koke ke kiʻi hou i kā lākou palapala hōʻoia ma hope o ka hoʻoholo ʻana o ka ʻaha hoʻokolokolo.

Ua hoʻoholo ka ʻAha Hoʻopiʻi Apana 10 o Ohio e hoʻokiʻekiʻe ka Bureau of Motor Vehicles o ka mokuʻāina i ka hoʻokuʻu ʻia ʻana o ka laikini o kekahi inā ʻaʻole i hoʻāʻo ka mea nāna e hōʻoia e hōʻiliʻili i kahi koi kālā i waiho ʻia e kūʻē i ka mea hoʻokele no kahi ulia i hana ʻia i ke kaʻa ʻana me ka mālama ʻole ʻia 15 mau makahiki i hala a i ʻole. ʻoi aku, hōʻike nā moʻolelo hoʻokolokolo.

ʻOi aku ma mua o 1 miliona Ohioans i hoʻokuʻu ʻia ka laikini kaʻa i ka makahiki 2022, e like me ka Legal Aid Society of Cleveland. ʻO kekahi mau kaukani o kēlā poʻe Ohio e kūpono ana i nā koina e loaʻa hou ai kā lākou laikini kaʻa ma hope o kēia ʻōlelo hoʻoholo, wahi a ka loio ʻo Evan Lewis, nāna i hoʻopaʻapaʻa i kēia hihia i mua o ka ʻaha hoʻopiʻi.

Puka wikiwiki